Μια πολύ αγαπημένη πίτα με κασέρι και μοτσαρέλλα, πολύ αφράτη, που λιώνει στο στόμα και τρώγεται ζεστή, αλλά και κρύα.
Είναι πεντανόστιμη, ιδανική για κολατσιό στη δουλειά, αλλά και για να την πάρουν τα παιδιά στο σχολείο, αφού τους αρέσει πάρα πολύ.
Κασερόπιτες ατομικές
Υλικά για 8 πίτες
• 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
• 380 γραμ. κασέρι τριμμένο
• 8 φέτες μοτσαρέλλα ή έμενταλ
• 5 - 6 φέτες μπέικον ψιλικομμένες
• 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• μαργαρίνη για τα φύλλα
• 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Είναι πεντανόστιμη, ιδανική για κολατσιό στη δουλειά, αλλά και για να την πάρουν τα παιδιά στο σχολείο, αφού τους αρέσει πάρα πολύ.
Κασερόπιτες ατομικές
Υλικά για 8 πίτες
• 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
• 380 γραμ. κασέρι τριμμένο
• 8 φέτες μοτσαρέλλα ή έμενταλ
• 5 - 6 φέτες μπέικον ψιλικομμένες
• 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• μαργαρίνη για τα φύλλα
• 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κασέρι, ψιλικόβουμε το μπέικον και την πιπεριά, τα
βάζουμε σ᾿ ένα μπολ και προσθέτουμε το πιπέρι, και αν θέλουμε κι ένα
αυγό ελαφρά χτυπημένο. Παίρνουμε το πρώτο φύλλο το ξεδιπλώνουμε και το κόβουμε κάθετα, σε τέσσερις λωρίδες. |
|
Μ᾿
ένα κουτάλι, βάζουμε 3 - 4 κουταλιές γέμιση σε κάθε λωρίδα,
φροντίζοντας όμως, να καλύψουμε μόνο τη μισή, αφήνοντας λίγο κενό στις
άκρες. Κόβουμε κάθε φέτα μοτσαρέλλα στα δύο και τις βάζουμε πάνω στη γέμιση. |
|
Βρέχουμε τις άκρες του φύλλου, το ανασηκώνουμε και διπλώνοντας το, σκεπάζουμε το πιτάκι. Πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλά μας να κολλήσουν και μ᾿ ένα πηρούνι το πατάμε γύρω - γύρω. |
|
Αλείφουμε με το χέρι μας τα πιτάκια με μαργαρίνη και μ᾿ ένα μαχαίρι, το χαράζουμε σε 4 - 5 μεριές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο, και τα τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένη λαμαρίνα. |
|
Τα ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C στη μεσαία σχάρα, για 25' -
30', μέχρι να ροδίσουν. -- Αν θέλουμε, αντί για ατομικά πιτάκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπιτική σφολιάτα, και να φτιάξουμε στρωτή πίτα, σε ταψί. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.