Κασερόπιτες ατομικές

Τα φαγητά της γιαγιάς - Κασερόπιτες ατομικές
Μια πολύ αγαπημένη πίτα με κασέρι και μοτσαρέλλα, πολύ αφράτη, που λιώνει στο στόμα και τρώγεται ζεστή, αλλά και κρύα.
Είναι πεντανόστιμη, ιδανική για κολατσιό στη δουλειά, αλλά και για να την πάρουν τα παιδιά στο σχολείο, αφού τους αρέσει πάρα πολύ.


 

Κασερόπιτες ατομικές

Υλικά για 8 πίτες

•    1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
•    380 γραμ. κασέρι τριμμένο
•    8 φέτες μοτσαρέλλα ή έμενταλ
•    5 - 6 φέτες μπέικον ψιλικομμένες
•    1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    μαργαρίνη για τα φύλλα
•    1 αυγό ελαφρά χτυπημένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τα φαγητά της γιαγιάς - Κασερόπιτες ατομικές
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κασερόπιτες ατομικές
Τρίβουμε το κασέρι, ψιλικόβουμε το μπέικον και την πιπεριά, τα βάζουμε σ᾿ ένα μπολ και προσθέτουμε το πιπέρι, και αν θέλουμε κι ένα αυγό ελαφρά χτυπημένο.
Παίρνουμε το πρώτο φύλλο το ξεδιπλώνουμε και το κόβουμε κάθετα, σε τέσσερις λωρίδες.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κασερόπιτες ατομικές
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κασερόπιτες ατομικές
Μ᾿ ένα κουτάλι, βάζουμε 3 - 4 κουταλιές γέμιση σε κάθε λωρίδα, φροντίζοντας όμως, να καλύψουμε μόνο τη μισή, αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες.
Κόβουμε κάθε φέτα μοτσαρέλλα στα δύο και τις βάζουμε πάνω στη γέμιση.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κασερόπιτες ατομικές
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κασερόπιτες ατομικές
Βρέχουμε τις άκρες του φύλλου, το ανασηκώνουμε και διπλώνοντας το, σκεπάζουμε το πιτάκι.
Πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλά μας να κολλήσουν και μ᾿ ένα πηρούνι το πατάμε γύρω - γύρω.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κασερόπιτες ατομικές
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κασερόπιτες ατομικές
Αλείφουμε με το χέρι μας τα πιτάκια με μαργαρίνη και μ᾿ ένα μαχαίρι, το χαράζουμε σε 4 - 5 μεριές.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο, και τα τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένη λαμαρίνα.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κασερόπιτες ατομικές
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κασερόπιτες ατομικές
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C στη μεσαία σχάρα, για 25' - 30', μέχρι να ροδίσουν.

-- Αν θέλουμε, αντί για ατομικά πιτάκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπιτική σφολιάτα, και να φτιάξουμε στρωτή πίτα, σε ταψί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους