Στιγμιαίος καφές (φραπέ ή frappé) με παγωτό

Τα φαγητά της γιαγιάς - Στιγμιαίος καφές (φραπέ ή frappé) με παγωτό
Την εποχή που ο φραπέ(ς) βασίλευε και ήταν η πρώτη μας επιλογή στις καφετέριες, δεν ήταν λίγες οι φορές που τον προτιμούσαμε με παγωτό, που του έδινε άλλη γεύση και πλούσια κρεμώδη υφή.
Έτσι για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι καινούργιοι, να πως γίνεται.



Στιγμιαίος καφές (φραπέ ή frappé) με παγωτό

Υλικά

•    2 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ
•    2 κουτ. γλυκού  ζάχαρη
•    κρύο νερό
•    1 μεγάλη μπάλα παγωτό κρέμα ή βανίλια
•    2 - 3 παγάκια

Εκτέλεση


Βάζουμε τον καφέ, όση ζάχαρη θέλουμε και λίγο παγωμένο νερό σε ένα σέικερ, ή σε ποτήρι αν χρησιμοποιήσουμε μιξεράκι (ηλεκτρικός αναδευτήρας).
Το σκεπάζουμε με το καπάκι και χτυπάμε δυνατά, για 30" δευτερόλεπτα περίπου, ή αν χρησιμοποιήσουμε μιξεράκι , επί 10" - 15" δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει μια παχιά, πηχτή σκούρα κρέμα. (Αναλυτικές οδηγίες εδώ).
Τα φαγητά της γιαγιάς - Στιγμιαίος καφές (φραπέ ή frappé) με παγωτό
Τα φαγητά της γιαγιάς - Στιγμιαίος καφές (φραπέ ή frappé) με παγωτό
Ρίχνουμε τον χτυπημένο καφέ σ’ ένα ψηλό χοντρό ποτήρι, βάζουμε 2 - 3 παγάκια, το παγωτό και απογεμίζουμε με κρύο νερό, μέχρι να φτάσει ο αφρός στα χείλη του ποτηριού.
Βάζουμε στο ποτήρι ένα μακρύ κουταλάκι και σερβίρουμε τον καφέ μ’ ένα σπαστό καλαμάκι, μαζί μ’ ένα ποτήρι πολύ παγωμένο νερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.