Header Ads

Στιγμιαίος καφές (φραπέ ή frappé) με παγωτό

Στιγμιαίος καφές (φραπέ ή frappé) με παγωτό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Την εποχή που ο φραπέ(ς) βασίλευε και ήταν η πρώτη μας επιλογή στις καφετέριες, δεν ήταν λίγες οι φορές που τον προτιμούσαμε με παγωτό, που του έδινε άλλη γεύση και πλούσια κρεμώδη υφή.
Έτσι για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι καινούργιοι, να με ποιο τρόπο γινόταν.



Φραπέ (frappé) με παγωτό

Υλικά

•    2 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ
•    2 κουτ. γλυκού  ζάχαρη
•    κρύο νερό
•    1 μεγάλη μπάλα παγωτό κρέμα ή βανίλια
•    2 - 3 παγάκια

Εκτέλεση


Βάζουμε τον καφέ, όση ζάχαρη θέλουμε και λίγο παγωμένο νερό σε ένα σέικερ ή σε ποτήρι αν χρησιμοποιήσουμε μιξεράκι (ηλεκτρικός αναδευτήρας).
Το σκεπάζουμε με το καπάκι και χτυπάμε δυνατά, για 30" δευτερόλεπτα περίπου, ή αν χρησιμοποιήσουμε μιξεράκι , επί 10" - 15" δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει μια παχιά, πηχτή σκούρα κρέμα. (Αναλυτικές οδηγίες πως φτιάχνουμε το φραπέ εδώ).
Στιγμιαίος καφές (φραπέ ή frappé) με παγωτό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στιγμιαίος καφές (φραπέ ή frappé) με παγωτό - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρίχνουμε τον χτυπημένο καφέ σ’ ένα ψηλό χοντρό ποτήρι, βάζουμε 2 - 3 παγάκια, το παγωτό και απογεμίζουμε με κρύο νερό, μέχρι να φτάσει ο αφρός στα χείλη του ποτηριού.
Βάζουμε στο ποτήρι ένα μακρύ κουταλάκι και σερβίρουμε τον καφέ μ’ ένα χοντρό, σπαστό καλαμάκι, μαζί μ’ ένα ποτήρι πολύ παγωμένο νερό.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια