Ένα παγωτό, αλλιώτικο από τα συνηθισμένα.
Απίστευτος συνδυασμός γεύσεων, εξαιρετική υφή, απολαυστικό και γεμάτο υπέροχο γιαούρτι.
Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε· θα ξετρελάνει σίγουρα τα παιδιά σας, αλλά θα γίνει και το δικό σας αγαπημένο!
Υλικά
• 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
• 150 γραμ. γάλα φρέσκο
• 100 γραμ. κρέμα γάλακτος 20% - 30%
• 200 γραμ. ζάχαρη
• 4 φύλλα ζελατίνας
• 20 γραμ. κακάο κοσκινισμένο
• 100 γραμ. πραλίνα φουντουκιού
• 50 γραμ. σταγόνες ή τρίμμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Απίστευτος συνδυασμός γεύσεων, εξαιρετική υφή, απολαυστικό και γεμάτο υπέροχο γιαούρτι.
Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε· θα ξετρελάνει σίγουρα τα παιδιά σας, αλλά θα γίνει και το δικό σας αγαπημένο!
Παγωτό γιαούρτι με σοκολάτα
Υλικά
• 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
• 150 γραμ. γάλα φρέσκο
• 100 γραμ. κρέμα γάλακτος 20% - 30%
• 200 γραμ. ζάχαρη
• 4 φύλλα ζελατίνας
• 20 γραμ. κακάο κοσκινισμένο
• 100 γραμ. πραλίνα φουντουκιού
• 50 γραμ. σταγόνες ή τρίμμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το κακάο και τα μουσκεμένα φύλλα ζελατίνας σ᾿ ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά και τ᾿ ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει η ζάχαρη και η ζελατίνα. | |
Χτυπάμε σ᾿ ένα μπολ, το γιαούρτι με την πραλίνα και ρίχνουμε λίγο -
λίγο το χλιαρό μείγμα απ᾿ το κατσαρολάκι, συνεχίζοντας το χτύπημα για
5'. Στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη, για 1 ώρα. |
|
Το βγάζουμε και το χτυπάμε για 5', το βάζουμε στην κατάψυξη πάλι για 1 ώρα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, άλλη μία φορά. Το αφήνουμε για 6 ώρες περίπου, να παγώσει καλά και το απολαμβάνουμε. |
2 Σχόλια
Μου βγήκε πολύ πικρό! Ίσως φταίει το κακάο. Ακολούθησα τις οδηγίες αλλά το μίγμα ήταν πικρό. Τώρα το έβαλα στην κατάψυξη για 1 ώρα. Πείτε μου θα διορθωθεί? Εσείς όταν το φτιάξατε το κακάο μαζί με το γιαούρτι την πραλίνα κ.λ.π σας ήταν γλυκό?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρώτα απ᾿ όλα Ανθή μου, καλωσόρισες.
ΔιαγραφήΑν δεν έγινε παρανόηση και έβαλες 20 γρ. κακάο (2 κουτ. της σούπας), δεν μπορώ να καταλάβω πως σου βγήκε πικρό.
Με 200 γρ. ζάχαρη και 100 γρ. μερέντα, οι 2 κουτ. της σούπας κακάο, χάνονται.
Επειδή η γεύση της γιαούρτης κυριαρχεί στο παγωτό, σε περίπτωση που η γιαούρτη μας είναι ξυνούτσικη, μπορεί να μας βγει και το παγωτό λίγο ξυνό, όχι όμως πικρό.
Αν πάντως το θέλεις πιο γλυκό, στο δεύτερο ή στο τρίτο χτύπημα, μπορείς να προσθέσεις πραλίνα, μέχρι να το φέρεις στη γεύση σου.
Στη διάθεσή σου για ό,τι άλλο, γράψε μου τι έγινε.
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.