Ψητά μήλα με σταφίδες

Ψητά μήλα με σταφίδες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα πολύ ωραίο, γλυκό και νόστιμο επιδόρπιο, με καταπληκτικό άρωμα και εξαιρετική γεύση.
Εύκολο και γρήγορο, είναι σίγουρο ότι θα σας αρέσει.
Δοκιμάστε το οπωσδήποτε, με καστανή ζάχαρη και τεντούρα και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.

Σίγουρα θα ξετρελαθείτε!


Ψητά μήλα με σταφίδες και κανέλλα


Υλικά

•    6 μήλα
•    7 - 8 κουτ. γλυκού σταφίδα μαύρη
•    7 - 8 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
•    ½ κρασοπότηρο τεντούρα ή κονιάκ
•    3
κουτ. γλυκού βούτυρο (όχι λιωμένο)
•    2
κουτ. σούπας νερό
•    1 ξύλο κανέλλα
•     κανέλλα σκόνη

Εκτέλεση


Βάζουμε τις σταφίδες στο ποτήρι με την τεντούρα και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 30'.

Καθαρίζουμε τα μήλα (φροντίζουμε να είναι ίδιο μέγεθος) και αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια, με το ειδικό εργαλείο ή μ᾿ ένα κοφτερό μαχαίρι.
Ψητά μήλα με σταφίδες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ψητά μήλα με σταφίδες - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τοποθετούμε τα μήλα σ᾿ ένα ταψάκι που να τα χωράει στριμωχτά και μετά, ρίχνουμε τις σταφίδες και από μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη μέσα στην τρύπα τους (εκεί που ήταν το κοτσάνι) και στην επιφάνεια κάθε μήλου.

Τα περιχύνουμε με όση τεντούρα έχει μείνει στο ποτήρι, στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, (
½ κουτ. γλυκού σε κάθε τρύπα) και τα πασπαλίζουμε με την κανέλλα.
Τέλος, ρίχνουμε σε μια άκρη το νερό και το ξύλο κανέλλας.

Σκεπάζουμε τα μήλα με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180˚C, για 1 ώρα περίπου. 


Στο τελευταίο δεκάλεπτο τα ξεσκεπάζουμε.

Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με κανέλλα σκόνη.


2 σχόλια:

  1. Απλό αλλά πολύ ωραίο, μου αρέσει που τα καθαρίζεις τα μήλα και είναι έτοιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάχη μου να τα φτιάξεις, γίνονται πολύ ωραία.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.