Κατσίκι λαδορίγανη

Κατσίκι λαδορίγανη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ίσως να πρόκειται για το πιο κλασικό Κυριακάτικο πιάτο, που κάθε φορά φέρνει στο μυαλό μυρωδιές από μαμά και ξυπνάει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.
Από τότε, που στις κουζίνες των σπιτιών, με πολύ απλά υλικά, μαγειρευόταν νόστιμο, αληθινό φαγητό.

Φτιάξτε το οπωσδήποτε!


Αρνί ή Κατσίκι λαδορίγανη


 Υλικά

•    1200 γραμ. κατσικάκι ή αρνάκι
•    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•    ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
•    ½ κουτ. γλυκού κοφτό κορν φλάουρ
•    1 κ. γλ. κοφτό ρίγανη
•    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    1 λεμόνι (το χυμό του)

 Εκτέλεση


Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.
Κατσίκι λαδορίγανη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κατσίκι λαδορίγανη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3' ακόμα.
Τότε το σβήνουμε με το κρασί, κι όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και νερό, που να το σκεπάζει.
Κατσίκι λαδορίγανη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κατσίκι λαδορίγανη - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας, προσέχοντας μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Πριν το τέλος, διαλύουμε το κορν φλάουαρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό, μαζί με το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5' ακόμη, μέχρι να δέσει λίγο, η σάλτσα του.

Η επιτυχία του φαγητού είναι να μην έχει πολλά υγρά.

Συνοδέψτε το με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες, ή με ριζότο.

Μερίδες: 4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.