Κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ

Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ
Κάποιοι λένε ότι είναι ο νοστιμότερος τρόπος, που μπορούμε να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο.
Αρέσει πολύ στα παιδιά, τα μικρά, αλλά και τα πολύ μεγάλα.

Αν το φτιάξουμε, είναι σίγουρη η επιτυχία!
Μπορούμε να το σερβίρουμε και με ριζότο.



Κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ

Υλικά

•   1 κοτόπουλο
•   500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ή κετεψυγμένα κομμένα σε φέτες
•   500 ml. κρέμα γάλακτος
•   ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•   1 κουτ. σούπας φυτίνη
•   1
κουτ. σούπας μουστάρδα σκόνη, (ή 1½ υγρή)
•   1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
•   2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•   1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
•   ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
•   1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
•   ¼
κουτ. γλυκού μπαχάρι
•   ¼
κουτ. γλυκού κύμινο
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες. (Αναλυτικές οδηγίες Εδώ).
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, (ή φαρδιά κατσαρόλα), βάζουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το λάδι, τη φυτίνη, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το κύμινο, το μπαχάρι, το αλατοπίπερο και νερό που να το σκεπάζει.
Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, να πιεί το νερό του και να τηγανιστεί ελαφρά.
Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ
Όταν  πάρει πολύ ελαφρύ χρώμα, το βγάζουμε σ᾿ ένα πιάτο, χωρίς τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί και με μια σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού, κι ανακατεύουμε.
Αμέσως μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα αλατίζουμε και τ᾿ αφήνουμε να βράσουνε με το κρασί.
Όταν κοντεύει να εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τ᾿ αφήνουμε να πάρουν μια βράσει μαζί και μείνουν με το λάδι τους.
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ
Τα φαγητά της γιαγιάς - Κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ
Χαμηλώνουμε το διακόπτη της κουζίνας στη μικρότερη ρύθμιση και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία στο τηγάνι, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, κι ανακατεύουμε να πάει παντού.
Όταν αρχίσει να βράζει, σβήνουμε τελείως τη φωτιά και ανακατεύουμε 3' - 4΄ μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, ή ρύζι και περιχύνουμε με τα μανιτάρια και τη σάλτσα.

Μερίδες: 6


6 σχόλια:

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.