Συνταγές για σοκολατάκια, υπάρχουν πάρα πολλές, αλλά σαν αυτά, εγώ δεν είχα ξαναδοκιμάσει.
Από τότε που τα έφτιαξα για πρώτη φορά, έγιναν τα αγαπημένα όλων μας και σε κάθε ευκαιρία τα τιμούμε δεόντως.
Εξαιρετικά νόστιμα, σίγουρα θα σας χαλάσουν τη δίαιτα.
Σοκολατάκια καρύδας
Υλικά
• 250 γραμ. ινδοκάρυδο (καρύδα τριμμένη)
• 3 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
• 2 πακέτα μπισκότα, πτι-μπερ
• 2 βανίλιες
• 4 σταγόνες ροδόνερο (διαλυμένες σε ½ φλυτζανάκι νερό)
• για επικάλυψη: καρύδα, τρούφα, σοκολάτα σκόνη, λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Από τότε που τα έφτιαξα για πρώτη φορά, έγιναν τα αγαπημένα όλων μας και σε κάθε ευκαιρία τα τιμούμε δεόντως.
Εξαιρετικά νόστιμα, σίγουρα θα σας χαλάσουν τη δίαιτα.
Σοκολατάκια καρύδας
Υλικά
• 250 γραμ. ινδοκάρυδο (καρύδα τριμμένη)
• 3 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
• 2 πακέτα μπισκότα, πτι-μπερ
• 2 βανίλιες
• 4 σταγόνες ροδόνερο (διαλυμένες σε ½ φλυτζανάκι νερό)
• για επικάλυψη: καρύδα, τρούφα, σοκολάτα σκόνη, λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ρίχνουμε σ᾿ ένα μπολ. Προσθέτουμε την καρύδα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. |
|
Έπειτα ρίχνουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βρέχουμε τα χέρια μας στο νερό με το ροδόνερο, παίρνουμε λίγο - λίγο το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια, στο μέγεθος που θέλουμε, (περίπου σαν μικρό καρύδι ). |
|
Κάθε ένα που πλάθουμε, το ρίχνουμε σε μπολάκι με το υλικό που θέλουμε να το σκεπάσει. Το κυλάμε, να κολλήσει το υλικό παντού και το τοποθετούμε σε δίσκο, στρωμένο με λαδόκολλα. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και να διατηρηθούν και τα κερνάμε στους φίλους μας. Τεμάχια: 90 περίπου. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.