Πρόχειρος μεζές

Πρόχειρος μεζές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πολλές φορές έρχονται φίλοι στο σπίτι και θέλουμε να πιούμε ένα ουζάκι, ή λίγο κρασάκι ή και μπυρίτσα, αλλά δεν το ᾿χουμε προγραμματίσει.
Για να μην τα πιούμε λοιπόν «ξεροσφύρι», να τι μπορούμε να φτιάξουμε, με λίγα απλά υλικά, που συνήθως έχουμε στο ψυγείο.


Πρόχειρος μεζές για ούζο και μπύρα


Υλικά

•    1 λουκάνικο χωριάτικο

•    1 κομμάτι φέτα
•    1 κομμάτι κεφαλοτύρι

•    1 μεγάλη ντομάτα
•    ½ αγγούρι
•    ½ κρεμμύδι 
•    1 σκελίδα σκόρδο
•    2 φέτες παριζάκι
•    4 φέτες ψωμί

•    τουρσί
•    ελιές
•    ελαιόλαδο
•    αλάτι
•    ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψωμί, τη ντομάτα, το κρεμμύδι και το αγγούρι σε φέτες.

Βάζουμε μέσα σ᾿ ένα ταψί μια σχάρα και τοποθετούμε πάνω της τα λουκάνικα και τις ντομάτες.

Λαδώνουμε τις ντομάτες, τους ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το αλάτι και τα ψήνουμε όλα μαζί στο γκριλ, μέχρι να μαραθούν.

Μόλις τα βγάλουμε, βάζουμε στη σχάρα το ψωμί, το λαδώνουμε κι αυτό, του ρίχνουμε ρίγανη, κι αλάτι, αν μας αρέσει και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Κόβουμε τις ντομάτες και τα ψωμιά στη μέση και το λουκάνικο και τα τυριά σε κομμάτια.

Τα τοποθετούμε όλα σε πιατέλα συμπληρώνουμε αλάτι, αν χρειάζεται, ρίχνουμε ρίγανη και απολαμβάνουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.