Μια πίτα που τρώγεται σε χρόνο μηδέν, από μεγάλους, αλλά και μικρούς.
Χρησιμοποιείστε αυτή την καταπληκτική γέμιση, με φέτα και ανθότυρο και φτιάξτε νοστιμότατες πίτες και με χωριάτικο φύλλο, ή σπιτική σφολιάτα.
Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!
Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Υλικά
• 1 πακέτo φύλλο κρούστας, ή χοντρό για πίτες
• 1 λίτρο γάλα φρέσκο
• ⅔ φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
• 5 αυγά
• 3 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
• 200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
• 200 γραμ. ανθότυρο σε τρίμματα
• 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
• 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
• 14 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη, για το άλειμμα των φύλλων
• αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Χρησιμοποιείστε αυτή την καταπληκτική γέμιση, με φέτα και ανθότυρο και φτιάξτε νοστιμότατες πίτες και με χωριάτικο φύλλο, ή σπιτική σφολιάτα.
Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!
Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Υλικά
• 1 πακέτo φύλλο κρούστας, ή χοντρό για πίτες
• 1 λίτρο γάλα φρέσκο
• ⅔ φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
• 5 αυγά
• 3 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
• 200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
• 200 γραμ. ανθότυρο σε τρίμματα
• 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
• 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
• 14 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη, για το άλειμμα των φύλλων
• αλάτι - φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τις τρεις κουταλιές βούτυρο, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τ᾿ αυγά ελαφρά χτυπημένα. Σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα, σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα. |
|
Ρίχνουμε τη φέτα, το ανθότυρο, τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. | |
Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε ταψί Ν°36, (διαμ. 36 εκ.), στρώνουμε ακτινωτά τα 5 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα καλά. |
|
Απλώνουμε τη μισή γέμιση, τοποθετούμε ένα φύλλο ζαρωμένο, το βουτυρώνουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση. | |
Από τα φύλλα που έχουμε στρώσει κάτω, γυρίζουμε προς τα μέσα, τα 3 τελυταία και τα βουτυρώνουμε. Στρώνουμε από πάνω ένα - ένα τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα κι αυτά, πολύ καλά. |
|
Τέλος με τα δάχτυλα γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα, σε λεπτό κόθρο. | |
Με κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε τα επάνω φύλλα σε λωρίδες και ραντίζουμε την πίτα με νερό. | |
Ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα. |
2 Σχόλια
Πολύ ωραία συνταγή αλλά νομίζω θα γίνει εξίσου ωραία με λιγότερα αυγά, με 2 ας πούμε....
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν την έχω φτιάξει με 2 αυγά, αλλά κι εγώ το ίδιο πιστεύω.
ΔιαγραφήΦιλιά. καλή χρονιά.
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.