Όταν πρόκειται για κοτόπουλο, το μέλημά μας όταν το μαγειρεύουμε, είναι να μας γίνει τρυφερό, χωρίς να είναι στεγνό.
Υλικά
• 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 πιπεριά κέρατο
• 6 σκελίδες σκόρδο
• 4 κουτ. σούπας γεμάτες κέτσαπ
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Με αυτή τη μαρινάδα, αυτό που πετυχαίνουμε, είναι ότι η σάλτσα το μαλακώνει, του κόβει τη μυρωδιά και παράλληλα του χαρίζει απίστευτη γεύση.
Μαρινάδα για κοτόπουλο με ντομάτα λαχανικά και κέτσαπ
Υλικά
• 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 πιπεριά κέρατο
• 6 σκελίδες σκόρδο
• 4 κουτ. σούπας γεμάτες κέτσαπ
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι τη ντομάτα, την κέτσαπ, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, και τα πολτοποιούμε, κάνοντάς τα μια παχύρευστη σάλτσα. | |
Βάζουμε το καθαρισμένο κοτόπουλο σ' ένα μπόλ, το περιχύνουμε με τη σάλτσα, φροντίζοντας να πάει παντού. Σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 6 - 8 ώρες, ιδανικά από το βράδυ μέχρι το πρωί. Την άλλη μέρα, χωρίς να πλύνουμε το κοτόπουλο, το μαγειρεύουμε. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.