Header Ads

Οικολογικές ταμπλέτες για τα κουνούπια

Τα φαγητά της γιαγιάς - Οικολογικές ταμπλέτες για τα κουνούπια
Για να αντιμετωπίσουμε τα έντομα και ειδικά τα κουνούπια, (που εκτός από ενοχλητικά, μπορεί να είναι και επικίνδυνα), συνήθως χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικές ταμπλέτες, που δεν είναι μόνο τοξικές και βλαβερές για την υγεία μας, αλλά επιβαρύνουν ιδιαίτερα και το περιβάλλον.

Όμως, εκτός από αυτές, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντιμετώπισης και μάλιστα υγιεινοί και φυσικοί.

Οικολογικές ταμπλέτες για τα κουνούπια

Υλικά

•    φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού
•    λίγο βασιλικό ριγανάτο ή ό,τι άλλο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε μια φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε όλο το άσπρο μέρος.
Παίρνουμε το βασιλικό και τον τρίβουμε πάνω στη φλούδα που πρόκειται να κόψουμε, για να αφήσει το άρωμά του και το λάδι του.
Χρησιμοποιούμε μια παλιά ταμπλέτα σαν οδηγό και κόβουμε τη φλούδα στο κατάλληλο μέγεθος και στο ίδιο σχήμα, όπως η κανονικές χημικές ταμπλέτες, που «παίρνει» η ηλεκτρική συσκευή μας.
Έπειτα το μόνο που μένει, είναι να τοποθετήσουμε την φλούδα στο εντομοαπωθητικό, στη θέση της ταμπλέτας.
Μπορεί να μην είναι τόσο δραστικές, όσο οι ταμπλέτες του εμπορίου, αλλά σίγουρα θα απωθήσουν τα κουνούπια και θα δημιουργήσουν ένα ευχάριστο άρωμα στο σπίτι μας.
Ας μην ξεχνάμε, ότι δεν είναι τοξικές, δεν επιβαρύνουν την υγεία μας και είναι σχεδόν δωρεάν.

Η ιδέα, μου ήρθε κάποια φορά που μας είχαν τελειώσει οι κανονικές ταμπλέτες, για το εντομοαπωθητικό και δεν υπήρχε τρόπος να αγοράσουμε άλλες.
Ουσιαστικά, είναι εξελιγμένη η μέθοδος, που χρησιμοποιούσε η γιαγιά μου για να αντιμετωπίσει τα κουνούπια, όταν ήμουν μικρή.

Η γιαγιά μου λοιπόν, πριν πάμε για
Τα φαγητά της γιαγιάς - Οικολογικές ταμπλέτες για τα κουνούπια ύπνο, έβαζε στο λιβανιστήρι, πάνω στο αναμμένο καρβουνάκι, λίγο ξερό (ή χλωρό) βασιλικό και από πάνω φλούδα πορτοκαλιού, ή λεμονιού και λιβάνιζε το δωμάτιο, μέχρι να σβήσει το καρβουνάκι και να φύγουν τα κουνούπια.
Στη συνέχεια τοποθετούσε το λιβανιστήρι στο περβάζι του παραθύρου, ανάμεσα στις δύο γλάστρες με τους βασιλικούς και ήμασταν έτοιμοι γα ύπνο.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια