Μια πολύ εύκολη και πρακτική κρέμα σοκολάτας, που γίνεται μόνο με γάλα, κορν φλάουρ και σοκολάτα.
Χωρίς ζάχαρη, μόνο με όση περιέχει το γάλα, φτιάχνεται πανεύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα γλυκά. Μπορούμε να την βάλουμε σαν γέμιση σε τούρτες, ή σαν επικάλυψη.
Υλικά
• 200 γραμ. κουβερτούρα μαύρη ή γάλακτος
• 500 γραμ. γάλα φρέσκο
• 5 κουτ. σούπας ή 50 γραμ. κορν φλάουρ
• 200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
• 2 κουτ. σούπας λικέρ ή κονιάκ
Εκτέλεση
Χωρίς ζάχαρη, μόνο με όση περιέχει το γάλα, φτιάχνεται πανεύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα γλυκά. Μπορούμε να την βάλουμε σαν γέμιση σε τούρτες, ή σαν επικάλυψη.
Κρέμα σοκολάτας με κορν φλάουρ και αρωματισμένο με λικέρ
Υλικά
• 200 γραμ. κουβερτούρα μαύρη ή γάλακτος
• 500 γραμ. γάλα φρέσκο
• 5 κουτ. σούπας ή 50 γραμ. κορν φλάουρ
• 200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
• 2 κουτ. σούπας λικέρ ή κονιάκ
Εκτέλεση
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια την κουβερτούρα. | |
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ ή το λικέρ. |
|
Βράζουμε την κρέμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη
κουτάλα, μέχρι να πήξει. Αν η κρέμα μας σβολιάσει, τη χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή ένα μίξερ χειρός και είναι εντάξει. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.