Κολοκυθάκια τηγανιτά

Κολοκυθάκια τηγανιτά - Τα φαγητά της γιαγιάς
Για μας τους μεγαλύτερους, οι μυρωδιές από τα τηγανιτά κολοκύθια, αλλά και τις μελιτζάνες, είναι συνώνυμα με τα καλοκαιρινά βραδάκια, σε γειτονιές με ανοιχτά παράθυρα και χαρούμενες φωνές παιδιών.
Ανακατεμένες με άρωμα από αγιόκλημα και γιασεμί, να σου «σπάνε» τη μύτη.

Κολοκυθάκια αλευρωμένα τηγανιτά


Υλικά

• 5 κολοκυθάκια
• 2 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
• ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
• αλάτι

Εκτέλεση


Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες, τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες ή σε ροδέλες και τα αλατίζουμε.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
Κολοκυθάκια τηγανιτά - Τα φαγητά της γιαγιάς
Κολοκυθάκια τηγανιτά - Τα φαγητά της γιαγιάς
Αλευρώνουμε απ᾿ τις δυο πλευρές τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε στο λάδι.
Τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
Τα βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και μετά τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα σερβίρουμε αμέσως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους