Από τα πιο εμφανίσιμα και πάρα πολύ γευστικά κέικ, ιδανικά για τον καφέ μας, αλλά και για τη λιγούρα στη δουλειά, ή για τα παιδιά μας στο σχολείο.
Η τρούφα του δίνει μια ελαφρια γεύση σοκολάτας, που αρέσει πολύ σε όλους.
Είναι πειρασμός, για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Υλικά
• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
• 2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
• 250 γραμ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
• 5 αυγά φρέσκα
• 1¼ φλυτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
• 2 βανίλιες
• 3 κουτ. σούπας τρούφα
• 1 πρέζα αλάτι
• ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Εκτέλεση
Η τρούφα του δίνει μια ελαφρια γεύση σοκολάτας, που αρέσει πολύ σε όλους.
Είναι πειρασμός, για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Κέικ με τρούφα σοκολάτας
Υλικά
• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
• 2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
• 250 γραμ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
• 5 αυγά φρέσκα
• 1¼ φλυτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
• 2 βανίλιες
• 3 κουτ. σούπας τρούφα
• 1 πρέζα αλάτι
• ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ τ' ασπράδια με το αλάτι και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Έπειτα, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 4΄ ν' αφρατέψει. |
|
Ακολούθως, προσθέτουμε έναν - έναν τους κρόκους, ώστε να τους απορροφάει το μείγμα και μετά ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα. Χαμηλώνουμε στο λιγότερο την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο, τη μαρέγκα και το αλεύρι. Τέλος ρίχνουμε και την τρούφα. |
|
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, στους 165°C για 60΄ περίπου, μέχρι να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμο το κέικ, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα μέσα, κι αν βγει στεγνή, τότε είναι εντάξει, αλλιώς το ψήνουμε λίγο ακόμη. |
|
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 10΄ στη φόρμα, μετά το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσει, για 15΄. Έπειτα το τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε κοσκινίσει λίγη ζάχαρη άχνη και το πασπαλίζουμε με άχνη, κι από πάνω. |
|
Καλύπτουμε το κέικ με τρούφα και αφού κρυώσει, το κόβουμε. |
3 Σχόλια
Μαιρουλιτσα απο Κρητη
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστω πολυ! Τελειο εγινε. Την επομενη φορα, λεω να βαλω σταγονες κουβερτουρας αντι τρουφα.....
Εχει δοκιμασει καποια απο εσας?
ΤΕΛΕΙΟ ΒΓΗΚΕ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωπω τί ωραίο
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.