Header Ads

Αρνί γιουβέτσι

Τα φαγητά της γιαγιάς - Αρνί γιουβέτσιΈνα φαγητό, που στους περισσότερους από μας, θυμίζει οικογενειακό, Κυριακάτικο τραπέζι και τα παιδικά μας χρόνια.
Κι αν το αρνί μας είναι μικρό, τότε  θα γίνει ένα φαγάκι ... όνειρο!


Αρνί γιουβέτσι


 Υλικά


•     1.200 γρ. αρνίσιο μπούτι σε μερίδες ή ολόκληρο
•     1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•     1 κρεμμύδι μεγάλο ολόκληρο
•     1 καρότο
•     1 μεγάλη πατάτα
•     2 κλωνάρια σέλινο
•     4 σκελίδες σκόρδο
•     1 ποτήρι κρασιού, λευκό ξηρό κρασί
•     1 κιλό ντομάτες τριμμένες
•     1 κ .γλ. ζάχαρη
•     500 γρ. κριθαράκι χοντρό
•     αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•     κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένη

 Εκτέλεση


Σε βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω - γύρω.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί, προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο, σκόρδο, σέλινο, πατάτα και 1½  λίτρο νερό.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει περίπου 20'. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.

Σε ταψί φούρνου βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη και το κριθαράκι.  Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κρέας.
Αφαιρούμε από το ζωμό τα λαχανικά, σουρώνουμε τον ζωμό και τον ρίχνουμε στο ταψί. Η σάλτσα μας, πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι.

Εάν έχει εξατμιστεί κατά το βράσιμο, προσθέτουμε ζεστό νερό, 2 δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50΄περίπου.

Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με το κεφαλοτύρι.

Μερίδες: 6


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.