Μαρινάδα για ψάρια

Μαρινάδα για ψάρια - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στις μαρινάδες δεν υπάρχουν περιορισμοί στους συνδυασμούς των υλικών. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι ν' αφήσουμε την φαντασία και την έμπνευσή μας να μας καθοδηγήσουν.
Έτσι, συνδυάζουμε διάφορα υλικά και μυρωδικά, ώστε να πετύχουμε τη γεύση που μας αρέσει.


 

Μαρινάδα για ψάρια


Υλικά

•     1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•     1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
•     2 λεμόνια (το χυμό τους)
•     ½
κουτ. γλυκού θυμάρι
•     ½
κουτ. γλυκού ρίγανη
•     1
κουτ. γλυκού γεμάτη μουστάρδα σκόνη ή υγρή
•     αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 
Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη καλά, κι αφού ετοιμάσουμε τα ψάρια μας, τα περιχύνουμε και τ᾿ αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 4 ώρες τουλάχιστον, γυρίζοντάς τα μερικές φορές.

Στη συνέχεια και χωρίς να τα πλύνουμε, τα ψάρια μας είναι έτοιμα να τα τηγανίσουμε, να τα ψήσουμε, ή να τα μαγειρέψουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους