Header Ads

Πώς ψήνουμε σουβλάκια και λουκάνικα στο γκριλ της κουζίνας μας

Πώς ψήνουμε σουβλάκια και λουκάνικα στο γκριλ της κουζίνας μας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ο πιο εύκολος τρόπος να ψήσουμε σουβλάκια και λουκάνικα σε σχάρα μέσα στην κουζίνα μας, και να γίνουν πολύ μαλακά και νόστιμα, σαν να ήταν στα κάρβουνα, χωρίς να λερωθούν τα πάντα.

Σουβλάκια και Λουκάνικα, Χοιρινά και Κοτοπουλίσια στη σχάρα της κουζίνας μας

Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.



Εκτέλεση

Μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη τα κρεατικά μας, και τα βάζουμε στο ψυγείο για ένα 2ωρο.
Όταν είναι να τα ψήσουμε, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τ' αφήνουμε για μισή ώρα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Πώς ψήνουμε σουβλάκια και λουκάνικα στο γκριλ της κουζίνας μας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πώς ψήνουμε σουβλάκια και λουκάνικα στο γκριλ της κουζίνας μας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε τη σχάρα μέσα σ' ένα ταψί με λίγο νερό, τη βάζουμε στο φούρνο να κάψει, τη λαδώνουμε και τοποθετούμε πάνω τα σουβλάκια και τα λουκάνικα.
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο γκριλ της κουζίνας μας, μέχρι να πάρουν χρώμα και μετά τα γυρίζουμε κι από την άλλη.
Πώς ψήνουμε σουβάκια και λουκάνικα στο γκριλ της κουζίνας μας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πώς ψήνουμε σουβλάκια και λουκάνικα στο γκριλ της κουζίνας μας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν ψηθούν κι από αυτή την πλευρά τα βγάζουμε από το φούρνο, ελέγχουμε αν τα κοτοπουλίσια είναι έτοιμα, κι αν χρειάζονται λίγο ακόμα, γυρίζουμε τα χοιρινά στο πλάι και τα βάζουμε πάλι στο φούρνο.
Σερβίρουμε με αρκετό λεμόνι, χοντρό αλάτι και μπόλικη ρίγανη.

Δείτε επίσης: Σουβλάκια με λουκάνικα κοτόπουλου και μπέικον

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια