Ρολάκια σφολιάτας με σοκολάτα

Ρολάκια σφολιάτας με σοκολάτα - Τα φαγητά της γιαγιάςΤα αφράτα σφολιατορολά με σοκολάτα, είναι ένα πανεύκολο γλυκάκι, γρήγορο και πολύ λαχταριστό.
Για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.

Αν δεν μας αρέσει το ινδοκάρυδο, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με όποιο ξηρό καρπό θέλουμε, ή και με σταφίδες, που του πάνε πολύ.


Ρολάκια σφολιάτας με λιωμένη σοκολάτα και καρύδα
 
Υλικά

•   2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο)
•   400 γραμ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή σταγόνες
•   6  κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
•   2 κουτ. σούπας ινδοκάρυδο τριμμένο
•   ξύσμα από 2 πορτοκάλια
•   4 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
•   μαργαρίνη ή ηλιέλαιο για τα φύλλα


Εκτέλεση


Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, έπειτα ξύνουμε τα πορτοκάλια, τα ρίχνουμε και τα δύο σε ένα μπολ, μαζί με το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη.

Απλώνουμε τη μία σφολιάτα, με το μήκος κάθετο σε μας, (να έχουμε μπροστά μας, τη μία απ᾿ τις δύο μεγαλύτερες πλευρές) και αφαιρούμε την επάνω μεμβράνη, (την κάτω την αφήνουμε για να μας βοηθήσει στο τύλιγμα) και την ραντίζουμε με 2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι.
Ρολάκια σφολιάτας με σοκολάτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Ρολάκια σφολιάτας με σοκολάτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Παίρνουμε το μισή γέμιση και την απλώνουμε πάνω στο φύλλο, προσέχοντας να αφήσουμε ένα δάχτυλο περιθώριο στις τέσερρις πλευρές.

Έπειτα γυρνάμε το φύλλο, στις δύο πλαϊνές πλευρές προς τα μέσα, (ένα δάχτυλο, για να μην χυθεί η γέμιση) και με τα δάχτυλά μας, βρέχουμε με λίγο νερό ελαφρά το φύλλο που βρίσκετε απέναντί μας, για να κολλήσει όταν το τυλίξουμε.
Με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγουμε σφιχτά το φύλλο μέχρι το τέλος σε ρολό, φροντίζοντας η ένωση να είναι από κάτω.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με την άλλη σφολιάτα.
Ρολάκια σφολιάτας με σοκολάτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Ρολάκια σφολιάτας με σοκολάτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Με ένα πινέλο, αλείφουμε το ρολό με λιωμένη μαργαρίνη ή ηλιέλαιο και με ένα κοφτερό μαχαίρι, το κόβουμε σε φέτες πάχους 2- 3 εκατοστών.

Λαδώνουμε ελαφρά μια λαμαρίνα, (το ξέβαθο ταψί της κουζίνας), απλώνουμε πάνω μια λαδόκολλα και τη λαδώνουμε καλά, με ηλιέλαιο ή μαργαρίνη.
Τοποθετούμε τα κομμένα ρολά πάνω στη λαδόκολλα και τα πατάμε λίγο με το χέρι μας να πλατύνουν.
Ρολάκια σφολιάτας με σοκολάτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Ρολάκια σφολιάτας με σοκολάτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στη μεσαία σχάρα της κουζίνας, στους 160°C, για 20'- 25' περίπου, έως ότου φουσκώσει και ροδίσει η σφολιάτα.

Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα απολαμβάνουμε ζεστά.

-- Η σφολιάτα πρέπει να είναι στο ψυγείο μέχρι τελευταία στιγμή, γιατί αλλιώς δεν θα μας φουσκώσει.


Τεμάχια: 30 - 32


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους