Header Ads

Κροκέτες με τόνο (τονοκροκέτες)

Κροκέτες με τόνο (τονοκροκέτες) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Είναι εύκολες, αφράτες και πάρα πολύ γευστικές.
Οι τονοκροκέτες είναι από τους μεζέδες, που πάνε εξαιρετικά με το ουζάκι μας.
Μπορούμε να τις φτιάξουμε και με βρασμένο φιλέτο ψαριού (βακαλάου, πέρκας ή τόνου).
Τις συνοδεύουμε με σαλάτες ή σος, αλλά και  λαχανικά.


Κροκέτες με τόνο (τονοκροκέτες)


Υλικά για 50 - 55 κροκέτες

•    400 γραμ. τόνο κονσέρβα σε λάδι ή νερό στραγγισμένο
•    1 κιλό πατάτες
•    1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο ή στο μούλτι
•    2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
•    4 - 5 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
•    4 - 5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    4 - 5 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
•    1 ντομάτα ψιλοκομμένη
•    2 κουτ. σούπας βούτυρο ή φυτίνη
•    ρίγανη - αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, σε μέτρια φωτιά, για 20' - 25', μέχρι να μαλακώσουν. 
Όσο είναι ζεστές, (προσεκτικά για να μην καούμε), τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πατάμε με ένα πηρούνι.
Κροκέτες με τόνο (τονοκροκέτες) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Κροκέτες με τόνο (τονοκροκέτες) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Ρίχνουμε το βούτυρο στις ζεστές πατάτες για να λιώσει, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 30'.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο, να σταθεί και να σφίξει για ½ ώρα.
Κροκέτες με τόνο (τονοκροκέτες) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Κροκέτες με τόνο (τονοκροκέτες) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Έπειτα, με το χέρι μας παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα και πλάθουμε στρογγυλές, ή πλακέ κροκέτες και τις ρίχνουμε στο αλεύρι.
Κροκέτες με τόνο (τονοκροκέτες) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Κροκέτες με τόνο (τονοκροκέτες) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τις αλευρώνουμε γύρω - γύρω και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, σε ελαιόλαδο καλά ζεσταμένο, μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο μεριές.
Κροκέτες με τόνο (τονοκροκέτες) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Κροκέτες με τόνο (τονοκροκέτες) - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να φύγει το παραπανίσιο λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια