Κεφαλόπουλα ψητά με σκόρδο και δεντρολίβανο

Κεφαλόπουλα ψητά με σκόρδο και δεντρολίβανο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τα κεφαλόπουλα, όπως τα σαφρίδια και οι σάλπες, ανήκουν στην κατηγορία των ψαριών που ενώ είναι πεντανόστιμα, ταυτόχρονα είναι και πολύ οικονομικά.
Μπορούν να γίνουν ωραιότατη ψαρόσουπα, ή να τα κάνουμε ψητά στην κουζίνα ή ακόμη καλύτερα στα κάρβουνα.


Κεφαλόπουλα ψητά με σκόρδο και δεντρολίβανο

 
Υλικά

•    5 - 6 κεφαλόπουλα
•    5 - 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    5 - 6 κλωναράκια δεντρολίβανο
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    2 λεμόνια (το χυμό τους)
•    ρίγανη - αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τα κεφαλόπουλα αφαιρώντας τα λέπια, τα εντόσθια και τη μαύρη μεμβράνη από μέσα.
Κεφαλόπουλα ψητά με σκόρδο και δεντρολίβανο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Κεφαλόπουλα ψητά με σκόρδο και δεντρολίβανο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τα πλένουμε καλά, τα περιχύνουμε με λίγο από το ελαιόλαδο, τα αλατίζουμε, τα πιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη.
Γεμίζουμε τις κοιλιές, βάζοντας (εκεί που είχανε τη μαύρη μεμβράνη), το σκόρδο και αλατοπίπερο ανακατεμένα, μαζί με ένα κλωνάρι δεντρολίβανο σε κάθε ψάρι.
Κεφαλόπουλα ψητά με σκόρδο και δεντρολίβανο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Κεφαλόπουλα ψητά με σκόρδο και δεντρολίβανο - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τα τοποθετούμε σε σχάρα που έχουμε βάλει μέσα σ᾿ ένα ταψί με λίγο νερό και τα ψήνουμε στο γκρίλ, στη χαμηλώτερη ρύθμιση της κουζίνας μας.
Μόλις ροδίσουν από τη μια πλευρά, τα γυρίζουμε να ροδίσουν κι απ᾿ την άλλη.
Ετοιμάζουμε λαδολέμονο με φρέσκια ρίγανη και το ρίχνουμε στα κεφαλόπουλα, μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.

-- Εάν βέβαια τα ψήσουμε στα κάρβουνα, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμη καλύτερο ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους