Ζελέ δίχρωμο με φρούτα σε ποτήρι

Ζελέ δίχρωμο με φρούτα σε ποτήρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το φρουί ζελέ με φρέσκα φρούτα, όπως το λέγαμε παλιά, είναι από τα πιο εύκολα, γρήγορα, αλλά και πολύ δροσερά, καλοκαιρινά γλυκάκια.
Επειδή μάλιστα δεν έχει και πολλές θερμίδες, είναι από εκείνες τις γλυκές αμαρτίες, στις οποίες μπορούμε να ενδώσουμε ξανά και ξανά.



Ζελέ δίχρωμο με φρούτα σε ποτήρι


Υλικά

•   1 κουτί (2 φακελάκια) ζελέ μπανάνα
•   1 κουτί (2 φακελάκια) ζελέ φράουλα
•   880 ml. ζεστό νερό
•   880 ml. κρύο νερό
•   4 - 5 ώριμα ροδάκινα ή άλλα φρούτα που σας αρέσουν

Εκτέλεση    


Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, με όσο νερό (440 ml.) αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. 
Όταν ζεσταθεί το νερό (όχι να κάψει), το αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα τα 2 φακελάκια ζελέ μπανάνα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί η σκόνη.
Ζελέ δίχρωμο με φρούτα σε ποτήρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ζελέ δίχρωμο με φρούτα σε ποτήρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα προσθέτουμε την ποσότητα κρύου νερού που γράφουν οι οδηγίες· (440 ml.). 
Αδειάζουμε το ζελέ σε 6 - 8 ποτήρια και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσουν καλά και να σταθεροποιηθεί αρκετά το ζελέ.
Στη συνέχεια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως με τη μπανάνα, ετοιμάζουμε και το ζελέ φράουλα.
Ζελέ δίχρωμο με φρούτα σε ποτήρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ζελέ δίχρωμο με φρούτα σε ποτήρι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τοποθετούμε τα φρούτα στα ποτήρια, πάνω στο ζελέ μπανάνα και τα σκεπάζουμε προσεκτικά, με το ζελέ φράουλα.

Βάζουμε τα ποτήρια πάλι στο ψυγείο για  3 - 4 ώρες, μέχρι να κρυώσουν καλά και να σταθεροποιηθεί τελείως το ζελέ.

-- Αν θέλουμε το ζελέ μας πιο γλυκό, μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος του κρύου νερού με σιρόπι από γλυκό του κουταλιού, ή
με το σιρόπι της κομπόστας, αν χρησιμοποιήσουμε φρούτα κομπόστα και δεν βάλουμε φρέσκα.

-- Ανάλογα με τα γούστα μας, μπορούμε αντί για ροδάκινα, να βάλουμε όποιο άλλο φρέσκο φρούτο μας αρέσει, όπως: φράουλες,
βερύκοκα,
κεράσια, σταφύλια, εκτός από ακτινίδια, τα οποία λόγω σύστασης θα δυσκολέψουν πολύ το ζελέ να πήξει.

-- Για να είμαστε σίγουροι ότι θα πήξει σωστά το ζελέ μας, καλό είναι να χρησιμοποιούμε περίπου το μέσο όρο, από τις ποσότητες νερού που αναγράφονται στη συσκευασία.
Στη δική μου περίπτωση, το κουτί έγραφε 200 - 250 ml. νερό για κάθε φακελάκι, κι εγώ έβαλα 220 ml.


1 σχόλιο:

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.