Μια πολύ νόστιμη σάλτσα, τέλειο συνοδευτικό σε μακαρονάδες, που μπορεί να αντικαταστήσει τη μπολονέζ (σάλτσα με κιμά).
Είναι ιδανική για τις περιόδους των νηστειών, αλλά και για όσους προτιμούν διατροφή χωρίς κρέας, όπως οι χορτοφάγοι.
Σάλτσα ντομάτας με μανιτάρια
Υλικά
• 500 γραμ. μανιτάρια σε φέτες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 - 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες ή στο μούλτι
• 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 5 - 6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Είναι ιδανική για τις περιόδους των νηστειών, αλλά και για όσους προτιμούν διατροφή χωρίς κρέας, όπως οι χορτοφάγοι.
Σάλτσα ντομάτας με μανιτάρια
Υλικά
• 500 γραμ. μανιτάρια σε φέτες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 - 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες ή στο μούλτι
• 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 5 - 6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, το σκόρδο,
το κρεμμύδι και την πιπεριά για 3' και έπειτα προσθέτουμε όλα τα
υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, εκτός από τα μανιτάρια. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να πιεί τα περισσότερα υγρά της και να μείνει η μισή. |
|
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας τακτικά για να μη μας κολλήσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει, μόνο με το λάδι της. -- Ιδανική για μακαρονάδες, αλλά και για να αντικαταστήσουμε τις σάλτσες με κιμά σε παστίτσιο, ογκρατέν ή όπου αλλού θέλουμε. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.