Μια σαλάτα λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες.
Είναι ιδανική για παιδιά και εφήβους, γιατί την τρώνε ευχάριστα, επειδή δεν τους θυμίζει φαγητό με όσπρια.
Και βέβαια, είναι πλούσια σε απαραίτητες βιταμίνες και πρωτεΐνες.
Βάλτε την οπωσδήποτε στο μενού σας.
Υλικά
• 250 γραμ. ρεβύθια
• ½ φλυτζ. τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
• 2 - 3 χλωρά κρεμμύδια σε ροδέλες
• 150 γραμ. τόνος στραγγισμένος
• 10 ελιές
• 1 κουτ. σούπας κάππαρη
• ελαιόλαδο
• χυμό από 1 λεμόνι
• ρίγανη (αρκετή)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Είναι ιδανική για παιδιά και εφήβους, γιατί την τρώνε ευχάριστα, επειδή δεν τους θυμίζει φαγητό με όσπρια.
Και βέβαια, είναι πλούσια σε απαραίτητες βιταμίνες και πρωτεΐνες.
Βάλτε την οπωσδήποτε στο μενού σας.
Ρεβυθοσαλάτα με τόνο
Υλικά
• 250 γραμ. ρεβύθια
• ½ φλυτζ. τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
• 2 - 3 χλωρά κρεμμύδια σε ροδέλες
• 150 γραμ. τόνος στραγγισμένος
• 10 ελιές
• 1 κουτ. σούπας κάππαρη
• ελαιόλαδο
• χυμό από 1 λεμόνι
• ρίγανη (αρκετή)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια, σε μπόλικο νερό. Το πρωί τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και αν θέλουμε, τα αποφλοιώνουμε. Έπειτα τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό, που να τα σκεπάζει και δυο - τρία δάχτυλα ακόμη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα ρεβύθια για 50΄- 60΄, μέχρι να βράσουν και να μαλακώσουν. (Ο χρόνος βρασμού και το νερό που θα προσθέσουμε, εξαρτάται απ' το πόσο βραστερά είναι τα ρεβύθια μας). |
|
Περίπου 15' πριν το τέλος, ρίχνουμε το καλαμπόκι, τ᾿ ανακατεύουμε και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν. Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό. Μεταφέρουμε τα ρεβύθια με το καλαμπόκι σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. -- Μπορεί άνετα να είναι και το κυρίως πιάτο μας. -- Για να τα αποφλοιώσουμε (ξεφλουδίσουμε), μετά το μούλιασμα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε μαζί με μια κουταλιά αλάτι χοντρό, σε μια πετσέτα. Τα κλείνουμε μέσα στην πετσέτα και τα τρίβουμε με δύναμη, πάνω στον πάγκο της κουζίνας, ή σ᾿ ένα τραπέζι, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν. Όταν τελειώσουμε, τα ρίχνουμε σε τρυπητό και τα ξεπλένουμε καλά. |
2 Σχόλια
Katapliktiki i salata. Toso kala denun i gefsis pu den su pernai apo to mialo oti i vasi tis ine ta revithia. Bravo
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ρεβυθοσαλάτα με τόνο, δοκίμασε και τον ρεβυθοπουρέ με ταχίνι, πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.