Δροσιστικό απεριτίφ, πολύ ελαφρύ και γευστικό, που πίνεται ευχάριστα, χειμώνα - καλοκαίρι.
Αν το κεράσουμε σε πάρτυ, μπορούμε να προσθέσουμε ανθρακούχο νερό ή γκαζόζα και να το κάνουμε πιο φίνο, ή και κομμάτια φρούτων και να το κάνουμε σαν τη σανγκρία.
Κόκκινο κρασί με εσπεριδοειδή και μπαχαρικά
Υλικά
• 1 λίτρο κόκκινο κρασί (όχι γλυκό)
• 2 πορτοκάλια (το χυμό τους και τη φλούδα τους)
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• 3 ξύλα κανέλλας
• 1 μοσχοκάρυδο
• 8 γαρίφαλλα
• 150 γρ. ζάχαρη
• 500 ml. νερό
Εκτέλεση
Αν το κεράσουμε σε πάρτυ, μπορούμε να προσθέσουμε ανθρακούχο νερό ή γκαζόζα και να το κάνουμε πιο φίνο, ή και κομμάτια φρούτων και να το κάνουμε σαν τη σανγκρία.
Κόκκινο κρασί με εσπεριδοειδή και μπαχαρικά
Υλικά
• 1 λίτρο κόκκινο κρασί (όχι γλυκό)
• 2 πορτοκάλια (το χυμό τους και τη φλούδα τους)
• 1 λεμόνι (το χυμό του)
• 3 ξύλα κανέλλας
• 1 μοσχοκάρυδο
• 8 γαρίφαλλα
• 150 γρ. ζάχαρη
• 500 ml. νερό
Εκτέλεση
Στίβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι και ξεφλουδίζουμε το ένα πορτοκάλι. | |
Βάζουμε τους χυμούς μαζί με τη φλούδα του πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και
το νερό, σε μια κατσαρόλα και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τ᾿ αφήνουμε 2' - 3' και σβήνουμε την φωτιά. Όταν παγώσει, το σουρώνουμε με ψιλό σουρωτήρι και το ανακατεύουμε με το κρασί. Αν θέλουμε προσθέτουμε και τα μπαχαρικά που είχαμε στην κατσαρόλα. Το σερβίρουμε παγωμένο σε ποτήρι του κρασιού και το καλοκαίρι αν θέλουμε βάζουμε πάγο. -- Αν πρόκειται να του προσθέσουμε ανθρακούχο νερό ή γκαζόζα, τότε το βράζουμε με 100 ml. νερό και προσθέτουμε μετά, 400 ml. ανθρακούχο νερό ή γκαζόζα. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.