Κοκτέιλ Μαργαρίτα

Κοκτέιλ Μαργαρίτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μετά από πολλά χρόνια, έφτιαξα ξανά το κοκτέιλ Margarita, για να κεράσω δυο παλιές, καλές μου φίλες, την Αρχοντούλα και την Σπυριδούλα, που είχαμε πάρα πολύ καιρό να βρεθούμε από κοντά και να τα πούμε.
Κατ΄εξοχήν κοριτσίστικο κοκτέιλ της εποχής μας και τι δεν μας θύμισε!

 

Κοκτέιλ Μαργαρίτα


Υλικά

•    40 ml. τεκίλα
•    20 ml. λικέρ κουαντρό ή τρίπλ σεκ
•    15 ml. φρέσκος χυμός λεμόνι
•    ζάχαρη ή αλάτι για τη μπορντούρα στο ποτήρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα ποτήρι κοκτέιλ, αλείφουμε με μία φέτα λεμόνι, γύρω -  γύρω το χείλος του και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα πιατάκι με ζάχαρη ή αλάτι, ώστε να αποκτήσει τη γνωστή λευκή μπορντούρα.


Βάζουμε όλα τα υλικά σ᾿ ένα σέικερ με πάγο και αναδεύουμε καλά, (δεν χτυπάμε δυνατά)!

Μόλις το σέικερ "παγώσει", το ανοίγουμε και σουρώνουμε το περιεχόμενό του στο ποτήρι που ετοιμάσαμε.

Αν θέλουμε σερβίρουμε με καλαμάκι και γαρνίρουμε με μία φέτα λεμόνι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους