Νόστιμο, τρυφερό και εξαιρετικά απολαυστικό.
Για το επίσημο, αλλά και για το Κυριακάτικο τραπέζι σας, θ᾿ αρέσει σίγουρα σε μικρά και μεγάλα παιδιά, αλλά θα το λατρέψετε και εσείς.
Φτιάξτε το, με μαλακό κομμάτι μοσχαριού, και θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας.
Μοσχάρι αλα κρεμ
Υλικά
• 1 κιλό μοσχάρι
• 2 φλυτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
• 2 μέτρια κρεμμύδια
• 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κρασοπότηρο κρασί
• ½ λεμόνι (το χυμό του)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• πάπρικα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για το επίσημο, αλλά και για το Κυριακάτικο τραπέζι σας, θ᾿ αρέσει σίγουρα σε μικρά και μεγάλα παιδιά, αλλά θα το λατρέψετε και εσείς.
Φτιάξτε το, με μαλακό κομμάτι μοσχαριού, και θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας.
Μοσχάρι αλα κρεμ
Υλικά
• 1 κιλό μοσχάρι
• 2 φλυτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
• 2 μέτρια κρεμμύδια
• 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κρασοπότηρο κρασί
• ½ λεμόνι (το χυμό του)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• πάπρικα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. | |
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις γίνει διάφανο το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το λεμόνι, την πάπρικα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, όσο να σκεπάζει σχεδόν, το κρέας. |
|
Χαμηλώνουμε
την φωτιά στο μισό, ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας
και το αφήνουμε να βράσει για 60 λεπτά περίπου, (ελέγχοντας για νερό
κατά διαστήματα και συμπληρώνοντας όταν χρειάζεται). Όταν βράσει το κρέας και μείνει μόνο με το λάδι του και λίγη σάλτσα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνέχεια για 15 λεπτά περίπου, μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει ένα καφέ χρώμα. Το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, ή ρύζι σπυρωτό, ή ακόμη καλύτερα και με τα δύο. Το περιχύνουμε με την σάλτσα του κρέατος. -- Ο χρόνος βρασίματος, εξαρτάται από το μέρος του ζώου που προέρχεται το κρέας, που χρησιμοποιήσαμε. Συνήθως το μπούτι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί, ενώ το κιλότο και η ελιά λιγότερο. Μερίδες: 4 |
7 Σχόλια
Τελειο και αυτο το φαγακι!!!γλυψαμε & την κατσαρολα με αυτη τη σαλτσα...!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑργυρώ μου χαίρομαι πολύ που σας άρεσε.
Διαγραφήάμα θέλουμε να το κάνουμε στη χύτρα,πόση ώρα πρέπει να το βράσουμε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ χρόνος εξαρτάται από τη χύτρα σου (κοίταξε στις οδηγίες της), αν και συνήθως θέλει περίπου 20'.
ΔιαγραφήΜπράβο πεντανόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ νόστιμο, εκλεκτό πιάτο, δεν έβαλα καθόλου σκόρδο γιατί μου πέφτει βαρύ και επειδή δεν είχα λευκό κρασί έβαλα τσίπουρο! Εξίσου γευστικό! Συνόδευσα με πατάτες σαν τηγανιτές στο φούρνο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατερίνα μου χαίρομαι πολύ που σας άρεσε. Και όσο για το σκόρδο δεν υπάρχει θέμα, μπορούμε να μην βάλουμε καθόλου ή αν μας αρέσει η μυρωδιά του αλλά όχι η έντονη γεύση του, βάζουμε ολόκληρες 1 - 2 σκελίδες στο σωτάρισμα και μετά τις αφαιρούμε.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.