Σάλπες μαριναρισμένες τηγανητές

Σάλπες μαριναρισμένες τηγανητές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το μυστικό για να δώσουμε έξτρα άρωμα και γεύση στις σάλπες, αλλά και για να τις διατηρήσουμε πιο ζουμερές, είναι πριν τις τηγανίσουμε, να τις μαρινάρουμε.
Έτσι, τις βάζουμε για τρεις τέσσερις ώρες σ' ένα μπολ με λαδολέμονο και διάφορα μυριστικά, κι έπειτα είναι έτοιμες για το τηγάνι.


Σάλπες μαριναρισμένες τηγανητές


Υλικά

•     1 κιλό σάλπες
•     αλάτι
•     αλεύρι για το τηγάνισμα
•     ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

   Για τη μαρινάδα

•     1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•     1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
•     2 λεμόνια (το χυμό)
•     ½
κουτ. γλυκού θυμάρι
•     ½
κουτ. γλυκού ρίγανη
•     1
κουτ. γλυκού γεμάτη μουστάρδα σκόνη, ή υγρή
•     αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σάλπες από τα λέπια και αφαιρούμε τα εντόσθια και τη μαύρη μεμβράνη.
Τα πλένουμε πολύ καλά, τα στραγγίζουμε και τα αραδιάζουμε σ᾿ ένα μπολ.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, περιχύνουμε τα ψάρια και τ᾿ αφήνουμε, στο ψυγείο να μαριναριστούν, 4 ώρες τουλάχιστον, γυρίζοντάς τα μερικές φορές.
Σάλπες μαριναρισμένες τηγανητές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σάλπες μαριναρισμένες τηγανητές - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Τα βγάζουμε απ᾿ τη μαρινάδα και χωρίς να τα πλύνουμε, τ᾿ αλατίζουμε προσεκτικά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει, αλευρώνουμε τα ψάρια, τα τινάζουμε λίγο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, γύρω - γύρω.

Άφθονο λεμόνι και είμαστε έτοιμοι.


2 σχόλια:

  1. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να μαρινάρω ψάρια που τηγανίζονται!!
    Πολύ ωραία πρόταση ευχαριστούμε!!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους