Header Ads

Καγιανάς (στραπατσάδα) με πιπεριές κοκκινιστές και φέτα

Καγιανάς (στραπατσάδα) με πιπεριές κοκκινιστές και φέτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Ο καγιανάς, όπως και να τον φτιάξουμε, είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα. Ειδικά με πιπεριές και φέτα, γίνεται απίθανος!
Είναι από τα φαγητά που γίνονται γρήγορα και πολύ εύκολα, ενώ παράλληλα αρέσουν σε όλους και τρώγονται όλες τις ώρες.
Φτιάξτε το και δοκιμάστε το.


Καγιανάς (στραπατσάδα) με πιπεριές κοκκινιστές και φέτα


Υλικά

•     4 αυγά
•     8 πιπεριές κέρατο
•     ½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλικομμένη
•     3 - 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στο μούλτι
•     1 λιαστή ντομάτα ψιλικομμένη (προαιρετικά)
•     3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
•     2 - 3 ελιές ψιλοκομμένες
•     180 γραμ. σκληρή φέτα, σε κύβους
•     ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•     1 πρέζα ζάχαρη
•     αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένουμε καλά τις πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις στεγνώνουμε καλά.

Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τις πιπεριές, μαζί με το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης, μέχρι να πάρουν χρώμα και να σκάσει λίγο, η φλούδα τους.
Καγιανάς (στραπατσάδα) με πιπεριές κοκκινιστές και φέτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Καγιανάς (στραπατσάδα) με πιπεριές κοκκινιστές και φέτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Σβήνουμε με τη λιωμένη ντομάτα και προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και ελάχιστο νερό.
Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε στο τηγάνι τη φέτα, ανακατεύουμε απαλά, για να μη διαλυθεί και τα περιχύνουμε με τ᾿ αυγά χτυπημένα.
Ανακατεύουμε να ενωθούνε τα υλικά και όταν πήξη και τηγανιστεί το αυγό, (1΄- 2΄ περίπου), είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

Μερίδες: 4


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια