Header Ads

Σάλτσα ντομάτας (ναπολιτάνα)

Η αυθεντική σάλτσα Ναπολιτέν, όπως την φτιάχνουν στην Ιταλία, για να την απολαύσετε στα ζυμαρικά και τις πίτσες σας, αλλά και όπου αλλού χρειάζεστε σάλτσα ντομάτας.






Σάλτσα ντομάτας (ναπολιτάνα)

Υλικά

•   1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•   2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
•   1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
•   1 πουμαρό

•   2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
•   3 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα
•   3 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
•   ¼ κουτ. γλυκού ρίγανη ή θυμάρι

•   ½ ποτ. κρασιού κρασί
•   1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
•   1 πρέζα ζάχαρη
•   αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα σοτάρουμε ελαφρά και τα σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια, όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, το πουμαρό, το βασιλικό, το δυόσμο, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Βράζουμε την σάλτσα μας μέχρι να πιεί τα υγρά της και μείνει με το λάδι της.


Διατηρείτε στο ψυγείο 3 - 4 μέρες.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.