Σάλτσα ντομάτας (ναπολιτάνα)

Η αυθεντική σάλτσα Ναπολιτέν, όπως την φτιάχνουν στην Ιταλία, για να την απολαύσετε στα ζυμαρικά και τις πίτσες σας, αλλά και όπου αλλού χρειάζεστε σάλτσα ντομάτας.






Σάλτσα ντομάτας (ναπολιτάνα)

Υλικά

•   1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•   2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
•   1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
•   1 πουμαρό

•   2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
•   3 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα
•   3 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
•   ¼ κουτ. γλυκού ρίγανη ή θυμάρι

•   ½ ποτ. κρασιού κρασί
•   1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
•   1 πρέζα ζάχαρη
•   αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα σοτάρουμε ελαφρά και τα σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια, όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, το πουμαρό, το βασιλικό, το δυόσμο, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Βράζουμε την σάλτσα μας μέχρι να πιεί τα υγρά της και μείνει με το λάδι της.


Διατηρείτε στο ψυγείο 3 - 4 μέρες.

1 σχόλιο:

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους