Πιπερόπιτα με σφολιάτα

 Πιπερόπιτα με σφολιάτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Μια πραγματικά πολύ νόστιμη πίτα, που θυμίζει πίτσα και που μεταμορφώνει τις πιπεριές, σε αγαπημένο φαγητό για μεγάλους, αλλά και μικρούς.
Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε.
Είναι σίγουρο ότι θα γίνει ανάρπαστη!

 

Πιπερόπιτα με σφολιάτα


Υλικά

•    1 φύλλο σφολιάτας
•    200 γραμ. γκούντα, τριμμένη
•    150 γραμ. ρεγκάτο, τριμμένο
•    50 γραμ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο
•    150 γραμ. κασέρι, τριμμένο
•    3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, ψιλοκομμένη
•    2 φέτες πάριζα, ψιλοκομμένες
•    1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
•    1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
•    1 κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένη
•    1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
•    1 μικρή κρέμα γάλακτος, ή 200 ml
•    2 αυγά
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    μαργαρίνη για το ταψί

Εκτέλεση

 Πιπερόπιτα με σφολιάτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
 Πιπερόπιτα με σφολιάτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Τρίβουμε τα τυριά. Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα και τη στίβουμε με το χέρι μας.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τη ντομάτα, την πάριζα και τη γαλοπούλα.

Σ᾿ ένα μπολ, χτυπάμε μ' ένα πηρούνι τ' αυγά, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά, όλα μαζί.
 Πιπερόπιτα με σφολιάτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
 Πιπερόπιτα με σφολιάτα - Τα φαγητά της γιαγιάς
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος, ή ταψάκι, διαστάσεων περίπου 30 x 24 εκ. και στρώνουμε τη σφολιάτα.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού. Το φύλλο που περισσεύει γύρω - γύρω στο σκεύος, το γυρνάμε προς τα μέσα σε κόθρο.
Ψήνουμε στους 200°C, τελευταία σχάρα, στις αντιστάσεις, για 40΄- 45΄ λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει.

Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε απ᾿ το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί 10΄, την κόβουμε και την απολαμβάνουμε.


4 σχόλια:

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.