Ζαμπονοτυρόπιτα

Ζαμπονοτυρόπιτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μια πολύ αγαπημένη κι ωραία πίτα, για μικρούς και μεγάλους, που θα γίνει ανάρπαστη.
Δοκιμάστε τη και απολαύστε τη, με τους δικούς σας!


 





Ζαμπονοτυρόπιτα

Υλικά

•    400 γρ. γκούντα
•    300 γρ. ένταμ
•    100 γρ. κεφαλοτύρι
•    10 φέτες μπέικον ή
•    1 λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
•    15 φέτες ζαμπόν
•    3 αυγά
•    1 πράσινη πιπεριά
•    1 μικρή κρέμα γάλακτος
•    1 πακέτο σφολιάτα
•     πιπέρι
•     μαργαρίνη για το ταψί

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα τυριά. Κόβουμε το ζαμπόν, το μπέικον και την πιπεριά σε κύβους.
Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε, μ' ένα πηρούνι τ' αυγά, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και τα προσθέτουμε όλα μαζί στο μπολ με τα τυριά.

Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί (Νο 38) και στρώνουμε τη σφολιάτα.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Το φύλλο που περισσεύει γύρω - γύρω στο ταψί, το γυρνάμε προς τα μέσα σε κόθρο.

Ψήνουμε στους 200 C, τελευταία σκάρα, για 50 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσει.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.