Ρόσσο Αντίκο με πορτοκαλάδα

Ρόσσο Αντίκο με πορτοκαλάδα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το Rosso Antico είναι από τα καταπληκτικότερα ιταλικά ποτά, που φτιάχτηκε τη δεκαετία του '60 και αμέσως έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές, στους νέους εκείνης της εποχής. Είναι φτιαγμένο από το συνδυασμό τριάντα δύο μπαχαρικών και αρωματικών βοτάνων, με τα εκλεκτότερα ιταλικά κρασιά.


Ρόσσο Αντίκο με πορτοκαλάδα

Υλικά

•   50 ml. ρόσσο αντίκο
•   150 ml. χυμός πορτοκάλι ή αναψυκτικό
•   1 φέτα πορτοκάλι
•   4 - 5 παγάκια

Εκτέλεση

Βάζουμε το
ρόσσο αντίκο στο ποτήρι, ρίχνουμε τα παγάκια και απογεμίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού.
Γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Το έντονο κόκκινο προρφυρό χρώμα, η ιδιαίτερη, γλυκόπικρη γεύση του και τα πλούσια αρώματα από βότανα και μπαχαρικά, το κάνουν ένα πραγματικά απολαυστικό απεριτίφ.

Το απολαμβάνουμε, πάντοτε παγωμένο, σκέτο ή με πάγο, σε ψηλό ή χαμηλό ποτήρι, με χυμό πορτοκαλιού ή σόδα, αλλά και σε κοκτέιλ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.

Αναζητήστε συνταγές, φαγητά, ή τα βασικά υλικά τους