tag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post6653175927916383009..comments2024-03-21T17:49:20.596+02:00Comments on Τα φαγητά της γιαγιάς: Γαύρος παστός ή αντζούγιες (αντσούγιες)Γιώτα Νικολάουhttp://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-44889097436905157852017-01-03T22:17:43.989+02:002017-01-03T22:17:43.989+02:00Μόνο μία διευκρίνηση. Ο γαύρος που έχει μπει στο α...Μόνο μία διευκρίνηση. Ο γαύρος που έχει μπει στο αλάτι σε μπολ στο ψυγείο, δεν παθαίνει απολύτως τίποτα, για όσο μεγάλο χρονικό διάστημα κι αν μείνει. Αλλωστε δεν υπάρχει και λόγος να μείνει περισσότερο από έναν χρόνο, διότι αφενός καταναλώνεται, αφετέρου κάθε χρόνο φτιάχνουμε καινούριο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μείνει περισσότερο. Αλλά κι αν ακόμη μείνει περισσότερο από έναν χρόνο στο αλάτι, δεν παθαίνει απολύτως τίποτα. Το αλάτι τον συντηρεί για πολλά πολλά χρόνια...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16019991830650988963noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-57924494916139767332015-09-12T14:49:20.987+03:002015-09-12T14:49:20.987+03:00Σωστά στην πρώτη ερώτηση, σωστά και στη δεύτερη.
Σ...Σωστά στην πρώτη ερώτηση, σωστά και στη δεύτερη.<br />Σε αλάτι τον βάζουμε για μακροχρόνια συντήρηση, ενώ στο λάδι τον βάζουμε αν πρόκειται να τον καταναλώσουμε σχετικά σύντομα. Όσο για τη γεύση, έτσι κι αλλιώς, για να τον σερβίρουμε σε λάδι με λεμόνι ή ξύδι θα τον βάλουμε.<br />Διατηρούνται και εκτός ψυγείου, αρκεί να είναι σκεπασμένες με το λάδι, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τον αέρα.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-55230228109135192832015-09-11T20:51:56.491+03:002015-09-11T20:51:56.491+03:00Οταν τον βαζουμε στο τελος σε βαζο ειπατε οτι μπορ...Οταν τον βαζουμε στο τελος σε βαζο ειπατε οτι μπορουμε να τον τοποθετησουμε ειτε σε λαδι ειτε σε αλατι. Ποιος τροπος δινει καλυτερη γευση?<br />Εχουν τον ιδιο χρονο συντηρησης? Αν τον βαλουμε σε λαδι μπορουμε να τον τοποθετησουμε εκτος ψυγειου? ευχαριστω να ειστε καλα Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-16404736094591826962015-09-11T20:41:41.098+03:002015-09-11T20:41:41.098+03:00Επισης αλλη μαι ερωτηση, στα βαζα πως τον τοποθετο...Επισης αλλη μαι ερωτηση, στα βαζα πως τον τοποθετουμε σε στρωσεις?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-6262863264350336652015-09-11T20:40:37.636+03:002015-09-11T20:40:37.636+03:00δηλαδη οτι κανουμε και οταν το βαζουμε στο ψυγειο?...δηλαδη οτι κανουμε και οταν το βαζουμε στο ψυγειο? Απλα στο ψυγειο μπαινει για μεγαλυτερη ασφαλεια?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-19045346477534424172015-08-18T22:00:13.655+03:002015-08-18T22:00:13.655+03:00Για να αποθηκεύσουμε το γαύρο εκτός ψυγείου, θα πρ...Για να αποθηκεύσουμε το γαύρο εκτός ψυγείου, θα πρέπει να τον βάλουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, σε στρώσεις, με χοντρό αλάτι ανάμεσα και από πάνω και να τον φυλάξουμε σε σκοτεινό σκιερό μέρος. Αν η όλη διαδικασία γίνει προσεκτικά και δεν επιμολύνουμε με κάποιο τρόπο το γαύρο, διατηρείται για τουλάχιστον 1 χρόνο.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-88125530632782025642015-08-17T20:59:50.296+03:002015-08-17T20:59:50.296+03:00Διατηρειτε εκτος ψυγειου και με ποιο τροπο και ποσ...Διατηρειτε εκτος ψυγειου και με ποιο τροπο και ποσο διαστημα? Τα παλια μπακαλια που τα διατηρουσαν τουλαχιστον ενα χρονο πως τς διατηρουσαν?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-75951562046329642792015-04-26T11:08:47.596+03:002015-04-26T11:08:47.596+03:00Σας ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σας, να εισ...Σας ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σας, να ειστε καλα :)Arxodashttps://www.blogger.com/profile/08457823899173564678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-32772596727458316652015-04-26T09:58:59.980+03:002015-04-26T09:58:59.980+03:00Και βέβαια μπορούμε να παστώσουμε τις σαρδέλες, όπ...Και βέβαια μπορούμε να παστώσουμε τις σαρδέλες, όπως το γαύρο, αφού πρώτα τις καθαρίσουμε από τα λέπια. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-61473930243305410312015-04-26T09:30:51.687+03:002015-04-26T09:30:51.687+03:00Μπορουμε να κανουμε και τη σαρδελλα ετσι, η μονο ο...Μπορουμε να κανουμε και τη σαρδελλα ετσι, η μονο ο γαυρος ενδείκνυται για να γινει αντζουγια;Arxodashttps://www.blogger.com/profile/08457823899173564678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-27526998009236122382014-08-20T16:49:21.543+03:002014-08-20T16:49:21.543+03:00Φίλε/η η διαδικασία και οι χρόνοι ετοιμασίας, έχου...Φίλε/η η διαδικασία και οι χρόνοι ετοιμασίας, έχουν να κάνουν με την ποσότητα του γαύρου που θέλουμε να παστώσουμε και το χρόνο που θέλουμε να τον διατηρήσουμε. Ρίξε μια ματιά κι εδώ: <a href="http://faghta-giagias.blogspot.com/2013/06/blog-post_1104.html" rel="nofollow">γαύρος μαρινάτος</a>. Τώρα για την συντήρηση, μπορούμε να βάλουμε το γαύρο σε πλαστικά μπόλ, αφού τα πλύνουμε καλά με καυτό νερό, και έπειτα να τα φυλλάξουμε στο ψυγείο για 1 - 2 μήνες το πολύ.<br />Όσο για το πότε είναι έτοιμο το ψάρι, έχει να κάνει με το πόσο καιρό πρόκειται να το διατηρήσουμε. Αν θέλουμε να το φυλάξουμε 1 - 2 μήνες, τότε 48 ώρες στο αλάτι είναι αρκετές. Για την αποθήκευση, σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, μπορούμε να τον φυλάξουμε σε σκοτεινό σκιερό μέρος, χωρίς πρόβλημα.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-46276454664023583372014-08-19T17:39:32.229+03:002014-08-19T17:39:32.229+03:00ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕς ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟς Ο ΓΑ...ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕς ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟς Ο ΓΑΥΡΟς , ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ ΒΑΖΑ ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΛ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ , ΠΩς ΑΠΟΣΤΕΙΡΟΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ; ΠΩς ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΨΑΡΙ Π.Χ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ; ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ Η ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ; ΠΟΛΛΕς ΕΡΩΤΗΣΕΙς ΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΩ . ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-13972229113922885692014-07-23T15:06:07.929+03:002014-07-23T15:06:07.929+03:00Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Μπορούμε να ...Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.<br />Μπορούμε να τα παστώσουμε και χωρίς φιλετάρισμα, αφού όμως αφαιρέσουμε το κεφάλι γιατί πικρίζει και καθαρίσουμε πολύ καλά τα εντόσθια.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-34306664193542226692014-07-23T13:20:17.087+03:002014-07-23T13:20:17.087+03:00Χαιρετω την εγγονη της αξιας γιαγιας που απ οτι φ...Χαιρετω την εγγονη της αξιας γιαγιας που απ οτι φαινεται της εμοιασε , και ερωτω : Το φιλεταρισμα του γαυρου/σαρδελας , ειναι απαραιτητο , η μπορουμε να αφησουμε τη ραχοκοκκαλια του , οπως τις πουλανε ετοιμες αντζουγιες στα μπακαλικα ; Δε ρωταω απο τεμπελια , αλλα γιατι μου αρεσουν με το κοκκαλο . Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-40875084319943060652014-07-19T00:30:50.646+03:002014-07-19T00:30:50.646+03:00Για να τον βάλουμε στο λάδι, αφού τινάξουμε το πολ...Για να τον βάλουμε στο λάδι, αφού τινάξουμε το πολύ αλάτι τον ξεπλένουμε με ξύδι, όχι με νερό, (εκτός αν πρόκειται για μικρή ποσότητα που θα καταναλώσουμε σύντομα), τον στραγγίζουμε και τον βάζουμε σε βάζα. Όσο για το χρόνο που διατηρείται, είναι τουλάχιστον ένας χρόνος. Καλή επιτυχίαΓιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-48951873085607528292014-07-18T23:01:31.021+03:002014-07-18T23:01:31.021+03:00Oταν λετε οτι μπορουμε να τον συντηρησουμε στο λαδ...Oταν λετε οτι μπορουμε να τον συντηρησουμε στο λαδι , ενοειται ετσι οπως ειναι με το αλατι τον βαζουμε στο λαδι , η οτι τον ξεπλενουμε κανονικα και μετα τον σκεπαζουμε με λαδι . Πιστευω οτι ενοειται το δευτερο , αλλα θα ηθελα αν δεν ειναι κοπος να μου πειτε εσεις τι πρεπει να κανω . Επισης θα ηθελα να μου πειτε ποσο καιρο διατηρειται ο γαυρος και στις δυο περιπτωσεις -ποσο στο αλατι και ποσο στο λαδι . Αντουγιες και σαρδελες παστες , ειναι η αδυναμια μου απο πολλη-πολλη μικρη και θα ηθελα με τη βοηθεια σας να κανω τις δικες μου . Ευχαριστω Anonymousnoreply@blogger.com