tag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post6174997921768789836..comments2024-02-29T09:02:21.006+02:00Comments on Τα φαγητά της γιαγιάς: Λικέρ Μαστίχα ΧίουΓιώτα Νικολάουhttp://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-69317592473405670352022-01-24T18:44:42.524+02:002022-01-24T18:44:42.524+02:00Το τσίπουρο έχει έντονη γεύση και μυρωδιά, γι'...Το τσίπουρο έχει έντονη γεύση και μυρωδιά, γι' αυτό και θα πάρει λίγο χρόνο παραπάνω να μαλακώσει. Αν δεν σου αρέσει καθόλου η γεύση του, μπορείς να το φτιάξεις με οινόπνευμα ποτοποιίας, που είναι τελείως ουδέτερο, ή με βότκα που είναι το ποιο «άγευστο» από τα ποτά με περιεκτικότητα γύρω στους 40 βαθμούς.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-41761872707278488902022-01-24T12:52:10.979+02:002022-01-24T12:52:10.979+02:00Κάναμε όλα τα βήματα αλλά στο τέλος υπερισχύει η μ...Κάναμε όλα τα βήματα αλλά στο τέλος υπερισχύει η μυρωδιά κ η γεύση του τσίπουρου.<br />Μήπως ξέρετε γιατί;Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-15660220317269549372019-07-11T17:48:24.804+03:002019-07-11T17:48:24.804+03:00Φίλη μου το να απλώσει η μαστίχα στον πάτο του βάζ...Φίλη μου το να απλώσει η μαστίχα στον πάτο του βάζου και να κολλήσει είναι φυσιολογικό, το να πρασινίσει όμως όχι.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-525582035698807222019-07-09T11:20:48.747+03:002019-07-09T11:20:48.747+03:00Καλημέρα!
Εχω ακολουθήσει κατα γραμμα τη συνταγή ...Καλημέρα! <br />Εχω ακολουθήσει κατα γραμμα τη συνταγή σας και περιμένω να περάσουν οι μερες. <br />Βλέπω ομως στη βαση της γυαλας οπου βρίσκεται η μαστίχα η οποια εχει απλώσει και κολλήσει οτι επανω έχει εμφανιστεί ενα πρασινωπο φιλμ σε διάφορα σημεία της μαστιχας.<br />Είναι φυσιολογικό αυτό;<br />Σημ: η γυάλα πλυθηκε και αποστειρωθηκε στο φουρνο πριν χρησιμοποιηθεί.<br />Ευχαριστώ. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01267693441929408120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-80853814066765304952018-09-04T22:46:09.763+03:002018-09-04T22:46:09.763+03:00Φίλη μου το ότι έφτιαξες μισή δόση, δεν έχει να κά...Φίλη μου το ότι έφτιαξες μισή δόση, δεν έχει να κάνει με τη γεύση του λικέρ, η πικρή επίγευση είναι φυσιολογική, αφού αυτή τη γεύση έχει η μαστίχα. Όσον αφορά το γλυκό, επειδή αυτό είναι θέμα γούστου, μπορείς να φτιάξεις λίγο σιρόπι ακόμα (100 γρ. ζάχαρη & 100 γρ. νερό), όταν παγώσει να ρίξεις στο λικέρ το μισό, να δοκιμάσεις και ανάλογα να το αφήσεις έτσι ή να ρίξεις και το υπόλοιπο σιρόπι. Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-61818620755900034802018-09-03T17:35:20.960+03:002018-09-03T17:35:20.960+03:00ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛ...ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΛΥΚΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΙΚΡΟ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ;Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10890725623647804751noreply@blogger.com