tag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post4203840495945766801..comments2024-03-21T17:49:20.596+02:00Comments on Τα φαγητά της γιαγιάς: Πίτσα Μαργαρίτα (αλα Ελληνικά)Γιώτα Νικολάουhttp://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-17798337473787371152017-03-28T14:08:25.473+03:002017-03-28T14:08:25.473+03:00Κατερίνα μου η ντομάτες πρέπει να είναι ώριμες, αλ...Κατερίνα μου η ντομάτες πρέπει να είναι ώριμες, αλλά όχι παραγινομένες, οπότε διαλέγουμε τις πιο κρουστές και στην ανάγκη τις στείβουμε και λίγο.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-39185429682049631042017-03-27T16:38:00.564+03:002017-03-27T16:38:00.564+03:00Καλησπέρα! Την εφτιαξα την Παρασκευή όπου το έχω κ...Καλησπέρα! Την εφτιαξα την Παρασκευή όπου το έχω καθιερώσει και τους φτιάχνω πίτσα. Αλλά ενώ έγινε πολύ καλή μου έβγαλε νερά η ντομάτα....<br />Τη φάγαμε βέβαια , η ζύμη από τις καλύτερες που έχω δοκομάσει και εδώ, πολύ αφράτη, τραγανή από πάνω.Κατερίναhttps://www.blogger.com/profile/00375111415978789934noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-1321768586146352392015-04-22T15:10:11.854+03:002015-04-22T15:10:11.854+03:00Αγαπητέ Δημήτρη χαίρομαι πολύ που σου πέτυχε η ζύμ...Αγαπητέ Δημήτρη χαίρομαι πολύ που σου πέτυχε η ζύμη και η πίτσα σου έγινε ωραία.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-5238733230876490562015-04-22T10:31:20.960+03:002015-04-22T10:31:20.960+03:00Απίστευτα ωραία ζύμη για πίτσα την έφτιαξα εχτές τ...Απίστευτα ωραία ζύμη για πίτσα την έφτιαξα εχτές το βράδυ πολύ αφράτη και ιδιαίτερα εύκολη στο ζύμωμα, εγώ επειδή δεν έχω εργαλεία έκανα με τα χέρια μου 2 πίτσες στρογγυλές και βγήκαν μια χαρά, κατά τύχη μου βγήκε πολύ ωραία και η σάλτσα, μετά την ζύμη δεν ακολούθησα την συνταγή καθόλου γιατί είχα ξεχάσει να την εκτυπώσω και στο σπίτι δεν έχω internet κατά λάθος όμως μου βγήκε μία πολύ ωραία σάλτσα τα βήματα που ακολούθησα και με βάση τα υλικά που είχα εκείνη την στιγμή είναι:<br /><br />1. Έφτιαξα την ζύμη όπως ακριβώς οι οδηγίες τις συνταγής αλλά δεν έβαλα ρίγανη<br />2. Την έβαλα μόνη της στο φούρνο για 10 λεπτά, μετά την έβγαλα και την ξεφούσκωσα με ένα πιρούνι.<br />3. Μετά πήρα ένα βαθύ πιάτο και μέσα έβαλα 1 κ.γλυκού ντοματοπολτό knor , 1 ολόκληρο κουτί 250gr χυμό ντομάτας κλασσικό pumaro, 1 κοφτό κ.γλυκού ζάχαρη, 2 κ.σούπας ελαιόλαδο, μισό μπρικάκι χλιαρό νερό, 1 κ.γλυκού ρίγανη, 1 κοφτό κ.γλυκού βασιλικό και τα ανακάτεψα καλά και στο τέλος 1 κοφτό κ.γλυκού αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι εγώ έβαλα και λίγο γλυκιά πάπρικα και αυτή μου προέκυψε μία πεντανόστιμη σάλτσα!<br />4. Για το πως έβαλα τα υλικά και με πια σειρά ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες τις συνταγής<br /><br />Ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνταγή, ως εργένης δεν φτιάχνω ζύμες, η πρώτη που έφτιαξα μου βγήκε τέλεια, μέχρι τώρα τρώγαμε αγοραστές έτοιμες, το χειροποίητο είναι σαφώς ανώτερο!<br /><br />Δημήτρης από ΑιγάλεωAnonymousnoreply@blogger.com