tag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post2858538931133467715..comments2024-02-29T09:02:21.006+02:00Comments on Τα φαγητά της γιαγιάς: Φύλλο χωριάτικο για πίτες - βασική συνταγήΓιώτα Νικολάουhttp://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comBlogger51125tag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-46675147203474209602018-11-17T13:45:38.103+02:002018-11-17T13:45:38.103+02:00Κατερίνα μου να είσαι καλά. Χαίρομαι πολύ που σου ...Κατερίνα μου να είσαι καλά. Χαίρομαι πολύ που σου πέτυχε.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-17162122293762161322018-11-16T19:17:33.646+02:002018-11-16T19:17:33.646+02:00Αγαπητή Γιώτα καλησπέρα, το έφτιαξα με 500 gr αλεύ...Αγαπητή Γιώτα καλησπέρα, το έφτιαξα με 500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις που είχα διαθέσιμο και χωρίς κοσκίνισμα. Όλα τα άλλα υλικά σου στο μισό. Το έφτιαξα για κιμαδόπιτα.. Τι να σου πω..Τραγανό γευστικό απίθανο! ΕυχαριστούμεΚατερίναnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-42756655879147562892018-10-22T22:27:07.507+03:002018-10-22T22:27:07.507+03:00Δήμητρά μου δεν γίνεται να φυλάξουμε την πίτα άψητ...Δήμητρά μου δεν γίνεται να φυλάξουμε την πίτα άψητη στο ψυγείο, γιατί το φύλλο θα λασπώσει. Για να γίνει τραγανό το φύλλο και καλοψημένο, βάζουμε την πίτα στο φούρνο αμέσως μόλις την φτιάξουμε.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-54453824768545661502018-10-21T19:36:42.815+03:002018-10-21T19:36:42.815+03:00Γεια σας,μπορω να ανοιξω τα φυλλα,να τα τοποθετησω...Γεια σας,μπορω να ανοιξω τα φυλλα,να τα τοποθετησω στο ταψι με τη γεμιση και να την ψησω την επομενη; Συντηρειται δηλαδη στο ψυγειο,για μια μερα ετοιμη αλλα αψητη στο ταψι;Δήμητρα Ψαρρούhttps://www.blogger.com/profile/00387944192978003576noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-87707091542991702312018-10-04T23:20:14.582+03:002018-10-04T23:20:14.582+03:00Η χωρητικότητα των ποτηριών εξαρτάται πρώτα από το...Η χωρητικότητα των ποτηριών εξαρτάται πρώτα από το μέγεθός τους και έπειτα από το υγρό ή το στερεό που τοποθετούμε μέσα. Γι' αυτό, σε όποια συνταγή παίζει ρόλο η ακρίβεια, δίνω την ποσότητα και σε γραμμάρια ή ml. Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-20954962743236834582018-10-03T15:33:58.175+03:002018-10-03T15:33:58.175+03:00Φίλη μου ένα κρασοπότηρο λάδι είναι περίπου 120 - ...Φίλη μου ένα κρασοπότηρο λάδι είναι περίπου 120 - 130 γραμμάρια (ανάλογα το ποτήρι). Όσο για το φύλλο, δεν ξέρω πως το έφτιαξες, αλλά μόνο με μαλακό αλεύρι το φύλλο δεν δουλεύεται εύκολα, αφού το αλεύρι δεν έχει πολύ γλουτένη, οπότε...Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-88037555638111052732018-09-28T12:17:01.598+03:002018-09-28T12:17:01.598+03:00Σχετικά με τις αναλογίες. ενα ποτηριο κρασιου λαδι...Σχετικά με τις αναλογίες. ενα ποτηριο κρασιου λαδι ειναι περιπου 90 γραμμαρια? μολις ανοιξα φύλλο με παρόμοια συνταγή αλλα΄με αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλα μου εγινε σκληρο το φύλλο.φταιει το αλευρι λετε ή μήπως το αλεύρι? ευχαριστωAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-46250412580523918002018-09-26T12:30:07.828+03:002018-09-26T12:30:07.828+03:00Μπορείτε να μου πείτε την χωρητικότητα σε ml για τ...Μπορείτε να μου πείτε την χωρητικότητα σε ml για το ποτηρι του νερου και του κρασιου?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-75719067810672719182018-05-13T17:10:57.468+03:002018-05-13T17:10:57.468+03:00Φίλη μου το αλεύρι για όλες τις χρήσεις έχει λιγότ...Φίλη μου το αλεύρι για όλες τις χρήσεις έχει λιγότερη γλουτένη από το σκληρό, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει εύκολα το φύλλο και να μην γίνεται τραγανό. Για τον αριθμό των φύλλων, 2 πάνω 2 κάτω είναι αρκετά, αφού το χωριάτικο είναι πιο χοντρό από του εμπορίου. Όσο για να βουτυρώσεις αυτό το φύλλο δεν στο συνιστώ, αν θέλεις δες εδώ τη συνταγή για <a href="https://faghta-giagias.blogspot.com/2012/09/blog-post_2852.html" rel="nofollow">Σπιτική σφολιάτα</a>. Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-16778276096850073982018-05-12T23:40:21.483+03:002018-05-12T23:40:21.483+03:00Γίνεται με αλεύρι όλες τις χρήσεις? Δύο πάνω δύο κ...Γίνεται με αλεύρι όλες τις χρήσεις? Δύο πάνω δύο κάτω τα φύλλα δεν είναι λίγα? Συνήθως διαβάζω επάνω 3κατω, τα φύλλα εάν ανοιχθούν λίγο βούτυρωθουν το καθένα ξεχωριστά διπλώθουν και τα ξανανοίξουμε μετά από μισή ώρα για να γίνουν σαν σφολιάτα γίνεται? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-9425909825811804822018-01-31T18:27:25.468+02:002018-01-31T18:27:25.468+02:00Νέλλη μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. ...Νέλλη μου σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ψήνουμε στους 180 - 200°C, ανάλογα τη δύναμη της κουζίνας μας, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Η ώρα εξαρτάται από την πίτα που θα φτιάξουμε.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-72309009685438532192018-01-28T12:57:12.785+02:002018-01-28T12:57:12.785+02:00Συγχαρητήρια για το blog σας καταρχάς!Πόση ώρα περ...Συγχαρητήρια για το blog σας καταρχάς!Πόση ώρα περίπου ψήσιμο και σε τι θερμοκρασία χρειάζεται μία πίτα εάν χρησιμοποιήσουμε αυτό το φύλλο?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04336520183654820395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-82673691534870833892017-12-26T21:16:27.141+02:002017-12-26T21:16:27.141+02:00Την έκανα λίγο διαφορετική....500 γρ αλεύρι, μισό ...Την έκανα λίγο διαφορετική....500 γρ αλεύρι, μισό για όλες τις χρήσεις και μισό ολικής μισή δόση μαγιάς αυτή στο φακελάκι το μισό αλεύρι είναι ολικής σκέφτηκα να μου το ανεβάσει πιο εύκολα. Το αλάτι το ίδιο με αυτό που προτείνεις, έξι σταγόνες υγρή στέβια αντί για 2 κγ ζάχαρη, 50 γρ φέτα και ρίγανη!Και όλα τα υπόλοιπα υλικά που λες εδώ στη συνταγή. Τελικά το χρησιμοποίησα για πίτσα αφού το κράτησα 2 ημέρες στη συντήρησ-δεν έπαθε τίποτα και μετά το έβαλα στην κατάψυξη γιατί δεν προλάβαινα λόγω εορτών να το φτιάξω φύλλο για πίτα...Το χώρισα σε δύο κομμάτια. Εντάξει, φοβερή νοστιμιά, δοκιμάστε το!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-13964443016396418472017-10-16T22:30:11.597+03:002017-10-16T22:30:11.597+03:00Κίρκη μου βάλε και μαλακό αλεύρι, στις αναλογίες π...Κίρκη μου βάλε και μαλακό αλεύρι, στις αναλογίες που λέει η συνταγή.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-17030428965369500042017-10-15T20:55:13.060+03:002017-10-15T20:55:13.060+03:00Η συνταγή σου μου φαίνεται εξερετική...αν βάλω χωρ...Η συνταγή σου μου φαίνεται εξερετική...αν βάλω χωριάτικο αλεύρι πάει μόνο του η θα πρέπει να προσθέσω κ κάποιο άλλο;<br />Κίρκηnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-54163621638001707282017-10-11T18:06:04.714+03:002017-10-11T18:06:04.714+03:00Καλησπέρα σας! Πολύ ωραίο φαίνεται και θα ήθελα να...Καλησπέρα σας! Πολύ ωραίο φαίνεται και θα ήθελα να το φτιάξω με τη συνταγή κολοκυθότυροπιτα που αναφέρετε στις συνταγές σας.ταιριαζει ή μόνο σφολιάτα θέλει? Ευχαριστώ!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02365006659744966287noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-29082607597267301722017-05-16T14:45:12.983+03:002017-05-16T14:45:12.983+03:00Ναι μπορείς, μια χαρά θα γίνει.Ναι μπορείς, μια χαρά θα γίνει.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-55791749394438615762017-05-16T10:31:45.112+03:002017-05-16T10:31:45.112+03:00Μπορω να χρησιμοποιήσω ως σκληρο το αλεύρι για τσο...Μπορω να χρησιμοποιήσω ως σκληρο το αλεύρι για τσουρέκια?? Το λεω γιατι γνωριζω πως κι αυτο ειναι πολυ σκληρο αλευρι τυπου Μ.Ανώνυμοςhttps://www.blogger.com/profile/05075176130508499552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-14573123492927651972017-04-13T23:15:39.037+03:002017-04-13T23:15:39.037+03:00Μαρία μου να είσαι πάντα καλά, καλή Ανάσταση.Μαρία μου να είσαι πάντα καλά, καλή Ανάσταση.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-45354923241646574032017-04-13T19:34:22.662+03:002017-04-13T19:34:22.662+03:00καταπληκτική συνταγή! τραγανό φύλλο αλλά συνάμα λι...καταπληκτική συνταγή! τραγανό φύλλο αλλά συνάμα λιώνει στο στόμα! σας ευχαριστώ και καλό Πάσχα! ΜαρίαAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-5962681646297080132017-01-31T22:17:02.029+02:002017-01-31T22:17:02.029+02:00Κατερίνα μου σ' ευχαριστώ από καρδιάς, για τα ...Κατερίνα μου σ' ευχαριστώ από καρδιάς, για τα καλά σου λόγια. Με συγκινείς πολύ.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-90071020820136089102017-01-31T11:31:34.796+02:002017-01-31T11:31:34.796+02:00Θα το φτιάξω και εγώ σύντομα! Πραγματικά είναι ένα...Θα το φτιάξω και εγώ σύντομα! Πραγματικά είναι ένα blog που δένεσαι συναισθηματικά και είναι όλες οι συνταγές άριστες. Τόσο τα γλυκά όσο και τα φαγητά είναι πεντανόστιμα!Οι οδηγίες ακριβείς ...είναι σαν να συνομιλούμε από κοντά... Ευχαριστούμε πάρα πολύ!Κατερίναhttps://www.blogger.com/profile/00375111415978789934noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-79246349001242406502016-12-16T23:43:29.728+02:002016-12-16T23:43:29.728+02:00Φίλη μου με αυτή τη ζύμη μπορούμε να κάνουμε και π...Φίλη μου με αυτή τη ζύμη μπορούμε να κάνουμε και πιτάκια, κι αν θέλουμε τα τηγανίζουμε.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-80656951168560423112016-12-16T19:56:35.544+02:002016-12-16T19:56:35.544+02:00Καλησπέρα σας... μπορω αντι για πιτα να χρησιμοποι...Καλησπέρα σας... μπορω αντι για πιτα να χρησιμοποιησω το ζυμαρι για πιτακια? και εαν ναι μπορω να το τηγανισω η μονο σε φουρνο παει? ευχαριστώ πολύ! !!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-60516456848262932752016-11-26T21:53:55.805+02:002016-11-26T21:53:55.805+02:00Άννα Μαρία μου χαίρομαι πολύ, που αν και τόσο νέα,...Άννα Μαρία μου χαίρομαι πολύ, που αν και τόσο νέα, καταπιάνεσαι με τη μαγειρική και μάλιστα ανοίγεις και φύλλο. Όσο γι' αυτό που με ρωτάς, αν δεν έχεις σκληρό αλεύρι βάλε μόνο μαλακό, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.com