tag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post1696514048429708080..comments2024-03-21T17:49:20.596+02:00Comments on Τα φαγητά της γιαγιάς: Μουσταλευριά παραδοσιακήΓιώτα Νικολάουhttp://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-38275700953937361132020-12-13T21:58:28.887+02:002020-12-13T21:58:28.887+02:00Φίλη μου χαίρομαι πολύ που άρεσε, καλά Χριστούγενν...Φίλη μου χαίρομαι πολύ που άρεσε, καλά Χριστούγεννα.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-57568362124867240342020-12-13T19:13:51.303+02:002020-12-13T19:13:51.303+02:00εφτιαξα την συνταγη σας σημερα κ βγηκε πολυ ωραια!...εφτιαξα την συνταγη σας σημερα κ βγηκε πολυ ωραια! στην αρχη φοβηθηκα λιγο γιατι ανακατευα κ δεν επηζε αλλα τελικα όντως στο 20λεπτο επηξε,<br />προσθεσα κ 2 κ.σουπας ζαχαρη!<br />τέλεια κ η πιο ευκολη συνταγη που βρηκα! <br />thank you joishttps://www.blogger.com/profile/02137751430456328863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-77390315246059775962020-09-30T23:37:10.107+03:002020-09-30T23:37:10.107+03:00Μάγια μου οι αναλογίες που μου γράφεις είναι για π...Μάγια μου οι αναλογίες που μου γράφεις είναι για πολύ μεγάλη ποσότητα μουσταλευριάς. Θα σου πρότεινα 1μιση ποτήρι πετιμέζι, 3 ποτήρια νερό και λίγο παραπάνω από 1 νεροπότηρο αλεύρι. Ο χρόνος είναι ίδιος.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-83033018989301887612020-09-29T18:47:32.860+03:002020-09-29T18:47:32.860+03:00Φιλη μου θα ηθελα να ρωτησω επειδη προκειται να φτ...Φιλη μου θα ηθελα να ρωτησω επειδη προκειται να φτιαξω μουσταλευρια.<br />Αν χρησιμοποιησω πετιμεζι,οι αναλογιες θα ειναι 4 νεροποτηρα πετιμεζι και 8 νεροποτηρα νερο,σωστα;<br />Και επισης,θα βγει μεγαλυτερη ποσοτητα ή θα παρει περισσοτερο χρονο για να γινει;ευχαριστω πολυ πολυ!!!Mayanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-22903347952048400152019-09-15T01:31:05.029+03:002019-09-15T01:31:05.029+03:00Ναι τι φτιάχνω με νεσεστερ αναλογία ένα νεσεστερ μ...Ναι τι φτιάχνω με νεσεστερ αναλογία ένα νεσεστερ με 7 μούστο πολύ ποιο εύκολο .Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07006053694140158398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-60331818906876973362018-09-17T23:41:59.787+03:002018-09-17T23:41:59.787+03:00Αναστασία μου δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να μαυρί...Αναστασία μου δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να μαυρίσει η μουσταλευριά. Βάζω πάντα καρύδι όταν την φτιάχνω και δεν μου έχει τύχει ποτέ αυτό που μου γράφεις, οπότε δεν ξέρω τι να σου πω.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-45621810804006669232018-09-17T16:51:08.469+03:002018-09-17T16:51:08.469+03:00Εβαλα καρύδι στην μουσταλευριά και το πρόβλημα είν...Εβαλα καρύδι στην μουσταλευριά και το πρόβλημα είναι το σκούρο χρώμα που πήρε η μουσταλευριά,στα σημεία που πήγε το καρύδι,σχεδόν μαύρο.Η γεύση είναι τέλεια,αλλά δεν μου αρέσει αισθητικά.Ξέρετε για ποιό λόγο;<br />anastasiahttps://www.blogger.com/profile/01694064357383854076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-24064430463900260552018-08-21T16:46:03.161+03:002018-08-21T16:46:03.161+03:00Μολις δοκιμασα την συνταγη και πηγαν ολα θαυμασια!...Μολις δοκιμασα την συνταγη και πηγαν ολα θαυμασια! Οι αναλογιες ειναι σωστες και το αποτελεσμα πολυ καλο.Μια παρατηρηση απο μερους μου: για να μην κουραζεστε με το αλευρι, βαζετε 2 ωρες τον μουστο στο ψηγειο και μετα το αλευρι δεν σβολιαζει καθολου, χτυπατε με τον αυγοδαρτη μεσα στην κατσαρολα και διαλυετε μια χαρα<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-13475547306302869132017-10-23T19:07:16.788+03:002017-10-23T19:07:16.788+03:00Φίλη μου σ' ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση,...Φίλη μου σ' ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση, διόρθωσα ήδη το λάθος.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-38286063427896971802017-10-22T22:09:23.180+03:002017-10-22T22:09:23.180+03:00(Μπορούμε να φτιάξουμε μουσταλευριά και με πετιμέζ...(Μπορούμε να φτιάξουμε μουσταλευριά και με πετιμέζι, αραιώνοντάς το με νερό, σε αναλογία 1 ποτήρι μούστο, με 2 ποτήρια νερό.)Καλησπέρα να σας ρωτήσω όταν λέτε αναλογία 1 ποτήρι μουστο με 2 ποτήρια νερό Μήπως εννοείτε πετιμέζι....καπου μπλεκτηκα και θέλω με πετιμέζι που έχω ήδη να φτιάξω...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-85068119473931709052016-09-09T19:34:45.385+03:002016-09-09T19:34:45.385+03:00Απλή και κατατοπιστικότατη συνταγή της κλασικής μο...Απλή και κατατοπιστικότατη συνταγή της κλασικής μουσταλευριάς. Την έφτιαξα σήμερα το μεσημέρι με δικό μας ολόγλυκο κατακόκκινο μούστο και έγινε μια ωραιότατη ρουμπινί μουσταλευριά που έγινε ανάρπαστη! Εγώ την ξαφρίζω κιόλας και βάζω και ένα κουταλάκι της σούπας κορν φλαουρ. Vivikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-62436361793814356362015-10-07T22:54:07.716+03:002015-10-07T22:54:07.716+03:00Φωφώ μου τι να σου πω. Μέχρι τρεις μέρες δεν έχει ...Φωφώ μου τι να σου πω. Μέχρι τρεις μέρες δεν έχει πρόβλημα, στις έξι που μου λές, δεν ξέρω, δοκιμασέ τον και βλέπεις.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-80560800492589878512015-10-07T17:34:34.862+03:002015-10-07T17:34:34.862+03:00Μούστος μιάς εβδομάδαςστο ψυγείο κάνει γιά μουσταλ...Μούστος μιάς εβδομάδαςστο ψυγείο κάνει γιά μουσταλευριά?Φωφωhttps://www.blogger.com/profile/04707297383492764067noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-15392360381193544282015-09-26T09:42:50.791+03:002015-09-26T09:42:50.791+03:00Ντόρις μου μπορείς να βάλεις όποιο από τα δύο θέλε...Ντόρις μου μπορείς να βάλεις όποιο από τα δύο θέλεις, (πετιμέζι η ζάχαρη), από την αρχή, μαζί με το μούστο στην κατσαρόλα.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-32479867944477385742015-09-24T21:54:16.655+03:002015-09-24T21:54:16.655+03:00Παρα πολυ ωραια συνταγη ! Και οι σημειωσεις σας επ...Παρα πολυ ωραια συνταγη ! Και οι σημειωσεις σας επισης ! Μου εγινε καταπληκτικη ! Μια ερώτηση μόνο: πως μπορώ να την κάνω λίγο πιο γλυκεια αν θελω ? Μπορω να προσθέσω πετιμεζι η ζαχαρη και σε ποιο σταδιο ;Ντόριςhttps://www.blogger.com/profile/04404754083441235453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-28534161199731049832014-08-25T00:48:07.023+03:002014-08-25T00:48:07.023+03:00Πολλή κατατοπιστική συνταγή....αυριο θα με βαθμολο...Πολλή κατατοπιστική συνταγή....αυριο θα με βαθμολογησουν την ώρα του πρωινού.. Ευχαριστώ.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-81613269005704332192014-04-17T22:52:52.417+03:002014-04-17T22:52:52.417+03:00Σε ευχαριστώ πολύ, καλό Πάσχα.Σε ευχαριστώ πολύ, καλό Πάσχα.Γιώτα Νικολάουhttps://www.blogger.com/profile/00392610543344444408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709145699879590773.post-12364744390626581232014-04-17T12:29:13.121+03:002014-04-17T12:29:13.121+03:00καταπληκτική!!!! Σ ευχαριστούμε οικογενειακώς για ...καταπληκτική!!!! Σ ευχαριστούμε οικογενειακώς για την συνταγή!!!Anonymousnoreply@blogger.com