Τα κεφτεδάκια, όπως και με ότι κι αν είναι φτιαγμένα, είναι απλά υπέροχα. Πόσο μάλλον αυτά εδώ, που έχουν μπόλικα φρέσκα μυρωδικά και σωταρισμένο κρεμμυδάκι. Φτιάξτε τα και απολαύστε τους με την πρώτη ευκαιρία!
Δείτε την διαδικασία στο βίντεο ή προχωρήστε παρακάτω για να διαβάσετε την συνταγή.
Υλικά
• 1.000 - 1.100 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
• 300 - 350 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στειμμένο
• 2 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα στο μούλτι ή τριμμένα στον τρίφτη
• 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες στο μούλτι ή τριμμένες στον τρίφτη
• 2 κρεμμυδάκια χλωρά κομμένα σε φέτες
• 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 κουτ. σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
• 1 κουτ. γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος
• 1 κουτ. σούπας ξύδι
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 αυγό φρέσκο
• 1 κουτ. σούπας αλάτι
• πιπέρι - κύμινο - ρίγανη
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σ' ένα τηγάνι ρίχνουμε τη μια κουταλιά της σούπας λάδι και σωτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να πιουν τα ζουμιά τους. | |
Σε μια μικρή λεκάνη ή μπολ βάζουμε το ψωμί, ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και τ' αφήνουμε να φουσκώσει. Μετά από λίγο, το στείβουμε καλά ανάμεσα στις παλάμες μας και το τρίβουμε με τα χέρια μας μέσα στη λεκάνη με τον κιμά. | |
Ανακατεύουμε το ψωμί με τον κιμά να ενωθούν και μετά προσθέτουμε τα σωταρισμένα υλικά, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το λάδι, το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60΄, ώστε να αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια μας να γίνουν τέλεια. | |
Έπειτα παίρνουμε κιμά με τα χέρια μας και τον πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, μέσα στις παλάμες μας. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, (βάζουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν (αν θέλουμε). (Αν σας μείνουν τηγανισμένα κεφτεδάκια, την επόμενη μέρα φτιάξτε μια απλή σάλτσα ντομάτας και αφού βράσει για 15΄ ρίξτε μέσα τους κεφτέδες, να πάρουν μία βράση). Δείτε επίσης: Κεφτεδάκια κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας στη γάστρα |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.