Ένα υπέροχο συνοδευτικό, για ψητό κοτόπουλο ή κρέας στη σχάρα, πολύ νόστιμο και γευστικό, που μπορούμε να το απολαύσουμε και σαν κυρίως πιάτο.
Γίνεται γρήγορα και εύκολα, και η γεύση του αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
• 1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 1 κουτ. γλυκού κοφτή πάπρικα γλυκιά
• ½ κουτ. γλυκού σκόνη ή νιφάδες ντομάτας (προαιρετικά)
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας γεμάτη μουστάρδα υγρή
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - ρίγανη
• 1 φλυτζ. καφέ νερό
Εκτέλεση
Γίνεται γρήγορα και εύκολα, και η γεύση του αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
• 1½ κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 1 κουτ. γλυκού κοφτή πάπρικα γλυκιά
• ½ κουτ. γλυκού σκόνη ή νιφάδες ντομάτας (προαιρετικά)
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας γεμάτη μουστάρδα υγρή
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - ρίγανη
• 1 φλυτζ. καφέ νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες. Αν θέλουμε τις ξαναπλένουμε, να φύγει το πολύ άμυλο, και τις στραγγίζουμε καλά. | |
Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με το λάδι, τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε, την πάπρικα, τις νιφάδες ντομάτας, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το νερό και ανακατεύουμε καλά. | |
Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, στους 200°C, για 1 ώρα
περίπου (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μας), μέχρι να ροδίσουν οι πατατούλες και να μείνουν με το λάδι
τους. Αν χρειαστεί κι άλλο νεράκι, προσθέτουμε. Δείτε επίσης: Κοτόπουλο ψητό στη σχάρα μαριναρισμένο |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.