Το πιο θρεπτικό και χορταστικό σάντουιτς για το σχολείο ή τη δουλειά

Το πιο θρεπτικό και χορταστικό σάντουιτς για το σχολείο ή τη δουλειά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν η κουβέντα έρχεται στο δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο, οι περισσότερες από μας, αλλάζουμε διάθεση.
Πολλοί είναι οι λόγοι γι' αυτό, με κυριότερο την άρνηση των παιδιών να καταναλώσουν τροφές απαραίτητες για τον οργανισμό τους, ενώ προτιμούν  αμφίβολης ποιότητας σνακ, με ελάχιστα

θρεπτικά συστατικά, που πωλούνται στο κυλικία των σχολείων.

Έτσι, ένα σάντουιτς φτιαγμένο από μας στο σπίτι, είναι ο καλύτερος και πιο οικονομικός τρόπος, για να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας την ενέργεια που χρειάζονται, στα μαθήματα και στο παιχνίδι.


Τα υλικά που χρησιμοποιούμε πρέπει να εναλλάσσονται, γιατί είναι φυσικό, το παιδί να βαρεθεί να τρώει συνέχεια το ίδιο κολατσιό, όσο νόστιμο κι αν είναι.

Σάντουιτς με τυρί, μαρούλι, μαγιονέζα και φιλέτο γαλοπούλας, για το σχολείο


Υλικά


•  1 ψωμάκι για σάντουιτς ή 2 φέτες ψωμί του τοστ
•  1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
•  1 φύλλο μαρουλιού ή 1 φέτα ντομάτας
•  1 φέτα κασέρι ή γκούντα ή ένταμ
•  1 φέτα καπνιστό ή βραστό φιλέτο γαλοπούλας

Εκτέλεση
Το πιο θρεπτικό και χορταστικό σάντουιτς για το σχολείο ή τη δουλειά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το πιο θρεπτικό και χορταστικό σάντουιτς για το σχολείο ή τη δουλειά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανοίγουμε το ψωμάκι στα δύο, καλύτερα χωρίς να χωρίσουμε τα κομμάτια μεταξύ τους.
Αλείφουμε στο ένα τη μαγιονέζα και έπειτα τοποθετούμε το φύλλο του μαρουλιού.
Το πιο θρεπτικό και χορταστικό σάντουιτς για το σχολείο ή τη δουλειά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το πιο θρεπτικό και χορταστικό σάντουιτς για το σχολείο ή τη δουλειά - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
΄Επειτα βάζουμε το τυρί, το φιλέτο γαλοπούλας και κλείνουμε το ψωμάκι.

Το τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και το κλείνουμε μέσα σ' ένα σακουλάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.