Ένα πολύ ωραίο φαγάκι, με κοκκινιστά λαχανικά, όχι πολύ συνηθισμένο, που όμως έχει απίστευτη νοστιμιά.
Η κολοκύθα, σε συνδυασμό με το κουνουπίδι και τις πατάτες, δίνει ένα πολύ ισορροπημένο πιάτο, που ξαφνιάζει με την εξαιρετική του γεύση.
Πρέπει να το δοκιμάσετε!
Κολοκύθα γιαχνί με κουνουπίδι και πατάτες
Υλικά
• 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη και χοντροκομμένη
• 800 - 900 γραμ. κουνουπίδι καθαρισμένο
• 2 - 3 πατάτες χοντροκομμένες
• 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
• 1 καρότο σε ροδέλες
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ⅔ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 1 κουτ. σούπας ξύδι
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
Η κολοκύθα, σε συνδυασμό με το κουνουπίδι και τις πατάτες, δίνει ένα πολύ ισορροπημένο πιάτο, που ξαφνιάζει με την εξαιρετική του γεύση.
Πρέπει να το δοκιμάσετε!
Κολοκύθα γιαχνί με κουνουπίδι και πατάτες
Υλικά
• 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη και χοντροκομμένη
• 800 - 900 γραμ. κουνουπίδι καθαρισμένο
• 2 - 3 πατάτες χοντροκομμένες
• 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
• 1 καρότο σε ροδέλες
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ⅔ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 1 κουτ. σούπας ξύδι
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε φέτες, αφαιρούμε τη φλούδα, (ο
αποφλοιωτής πατάτας βολεύει), τα σπόρια και τις ίνες, κι έπειτα την
κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι απ᾿ τα εξωτερικά φύλλα, (τα εσωτερικά που είναι τρυφερά, τα βράζουμε μαζί). |
|
Το πλένουμε πολύ καλά, το κόβουμε πρώτα στα τέσσερα κι αφαιρούμε το σκληρό μέρος απ᾿ το κοτσάνι και μετά το χωρίζουμε σε τούφες. Έπειτα καθαρίζουμε και κόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε την κολοκύθα, το κουνουπίδι, το καρότο, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, για 10' περίπου. |
|
Όταν γυαλίσουν, προσθέτουμε τον πελτέ, τη
ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τόσο νερό, που
να μισοσκεπάζει το φαγητό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 25΄- 30΄ περίπου, μέχρι να βράσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα τους. (Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε). Πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύδι και τ᾿ αφήνουμε να πάρει μία βράση. -- Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, δεν ανακατεύουμε το φαγητό, για να μην μας λιώσει, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.