Σοκολατάκια με τριμμένη καρυδόψυχα και επικάλυψη σοκολάτας

Σοκολατάκια με τριμμένη καρυδόψυχα και επικάλυψη σοκολάτας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Υπέροχα σοκολατάκια, με πολύ ωραία γεύση και εξαιρετική υφή, που φτιάχνονται πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα.
Η συνταγή είναι της καλής μου φίλης Βούλας, που μου εξήγησε ότι την έχει από τη μαμά της, κι ότι τα φτιάχνουν όσο θυμάται τον εαυτό της, σε όλες τις γιορτές.


Σοκολατάκια με τριμμένη καρυδόψυχα και τρούφα, τυλιγμένα σε σοκολάτα


Υλικά για 75 - 80 τεμ.

•   500 γραμ. καρυδόψυχα τριμμένη
•   300 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
•   500 γραμ. ζάχαρη άχνη
•   700 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
•   ½ κρασοπότηρο λικέρ τεντούρα ή λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
•   ½ κρασοπότηρο ούζο
•   ½ κρασοπότηρο τρούφα σοκολάτας
•   1 κρασοπότηρο νερό
•   σπασμένο καρύδι ή τρούφα για επικάλυψη

Εκτέλεση


Σ' ένα μπολ, ρίχνουμε το τριμμένο καρύδι, τη φρυγανιά, την τρούφα, την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Σοκολατάκια με τριμμένη καρυδόψυχα και επικάλυψη σοκολάτας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατάκια με τριμμένη καρυδόψυχα και επικάλυψη σοκολάτας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα ρίχνουμε το λικέρ, το ούζο, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Αν το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό και δεν πλάθεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη λικέρ ή νερό, ενώ αν είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμη.
Σοκολατάκια με τριμμένη καρυδόψυχα και επικάλυψη σοκολάτας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατάκια με τριμμένη καρυδόψυχα και επικάλυψη σοκολάτας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μείγμα, με τις παλάμες μας τα κάνουμε μπαλάκια ή μακρόστενα μπαστούνια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Όταν πλάσουμε όλα τα σοκολατάκια, λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σοκολατάκια με τριμμένη καρυδόψυχα και επικάλυψη σοκολάτας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σοκολατάκια με τριμμένη καρυδόψυχα και επικάλυψη σοκολάτας - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρίχνουμε μέσα τα σοκολατάκια λίγα λίγα και χρησιμοποιώντας δύο πηρούνια, τα κυλάμε μέσα στην κουβερτούρα.

Αφού πάρουν παντού σοκολάτα, τα βγάζουμε με το ένα πηρούνι, σκουπίζοντας με το άλλο τη σοκολάτα που τρέχει και τα τοποθετούμε σ' ένα μεγάλο δίσκο ή λαμαρίνα, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Στο τέλος, αν θέλουμε, γαρνίρουμε με κομμένο καρύδι ή τρούφα.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 - 5 ώρες να σφίξει η σοκολάτα.

-- Αν τα σοκολατάκια προορίζονται για παιδιά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λικέρ με χυμό πορτοκαλιού ή σιρόπι από γλυκό του κουταλιού.


Ίσως σας ενδιαφέρουν:
Σοκολατάκια με πάστα αμυγδάλου
Σοκολατάκια Ferrero Rocher
Σοκολατάκια καρύδας
Σοκολατάκια με καραμελωμένους Σοκολατάκια με καρύδι

2 σχόλια:

  1. Καταπληκτικά!! Τα έφτιαξα με κονιάκ & ούζο & έγιναν τέλεια & με πολύ "χορταστική" εμφάνιση! Με την κουβερτούρα που περίσσεψε έφτιαξα & τα άλλα σας σοκολατάκια με καρύδι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγενία μου σ' ευχαιστώ, χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν.

      Διαγραφή

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.