Ένα πάρα πολύ ελαφρύ, σοκολατένιο γλυκό, με απίστευτη γεύση, πολύ εύκολο και γρήγορο.
Η κρέμα σοκολάτας, γίνεται χωρίς ωμά αυγά, με ελάχιστη ζάχαρη, μόνο με γάλα και λίγη κρέμα γάλακτος, κορν φλάουρ και σοκολάτα.
Μπορούμε να την βάλουμε και σαν γέμιση σε τούρτες.
Υλικά για 4 - 5 ποτήρια
• 800 ml. γάλα φρέσκο
• 200 ml. κρέμα γάλακτος 35 - 36%
• 100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα μαύρη ή γάλακτος
• 4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
• 4 - 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 1 πακέτο μπισκότα
Εκτέλεση
Η κρέμα σοκολάτας, γίνεται χωρίς ωμά αυγά, με ελάχιστη ζάχαρη, μόνο με γάλα και λίγη κρέμα γάλακτος, κορν φλάουρ και σοκολάτα.
Μπορούμε να την βάλουμε και σαν γέμιση σε τούρτες.
Μπισκοτογλυκό με μους σοκολάτας χωρίς αυγά
Υλικά για 4 - 5 ποτήρια
• 800 ml. γάλα φρέσκο
• 200 ml. κρέμα γάλακτος 35 - 36%
• 100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα μαύρη ή γάλακτος
• 4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
• 4 - 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 1 πακέτο μπισκότα
Εκτέλεση
Σπάμε σε κομμάτια την κουβερτούρα και την βάζουμε σε μπαιν μαρί να
λιώσει, ή αν θέλουμε, μ' ένα κοφτερό μαχαίρι, την κόβουμε σε μικρότερα
κομμάτια για να λιώσει γρηγορότερα. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά και βράζουμε την κρέμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει και να γίνει μια αραιή κρέμα. |
|
Αν η κρέμα μας σβολιάσει, τη χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, ή
ένα μίξερ χειρός και είναι εντάξει. Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η κρέμα να πάρει μία βράση (για 1' περίπου) και να ενωθούν οι γεύσεις. |
|
Στη
συνέχεια, βάζουμε την κατσαρόλα σε παγωμένο μπαιν μαρί (παγωμένο νερό
με παγάκια), ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να κρυώσει η κρέμα,
για να μην πιάσει πέτσα και να γίνει αφράτη. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια, τα ρίχνουμε στα ποτήρια, (περίπου στο ⅓ του ποτηριού) και τα σκεπάζουμε με κρέμα. |
|
Στρώνουμε σε κάθε ποτήρι μια δεύτερη στρώση μπισκότα και τελειώνουμε απογεμίζοντάς τα με την υπόλοιπη κρέμα. Παγώνουμε τα ποτήρια με την κρέμα στο ψυγείο για 5 - 6 ώρες και τα σερβίρουμε. -- Αν το θέλουμε ακόμη πιο ελαφρύ, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με ίσης ποσότητας γάλα. |
2 Σχόλια
ΚΑΤΑΠΛΙΚΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ σ' ευχαριστώ και χαίρομαι πολύ που σου άρεσε.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.