Λουκάνικα με πατάτες στιφάδο, στη γάστρα

Λουκάνικα με πατάτες στιφάδο, στη γάστρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Αυτό το στιφάδο με πατάτες και λουκάνικα στη γάστρα, είναι ένα πάρα πολύ νόστιμο φαγάκι, που δεν θέλει καθόλου κόπο για να γίνει.
Αφού σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγο στην κατσαρόλα, τα μεταφέρουμε στη γάστρα, ρίχνουμε μέσα και τα λουκάνικα, κι έπειτα από λίγο είναι έτοιμα για σερβίρισμα.


Λουκάνικα χωριάτικα με πατάτες στιφάδο, στη γάστρα

Υλικά

•    600 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα
•    1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
•    1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, ή κανονικά κομμένα στα 4
•    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτέ
•    2 - 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    1 - 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
•    μπαχάρι - κανέλλα - μοσχοκάρυδο
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    1 νεροπότηρο νερό

Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πατάτες, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για 5' - 6' περίπου, μέχρι να γυαλίσουν.
Λουκάνικα με πατάτες στιφάδο, στη γάστρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Έπειτα προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το φαγητό στη γάστρα και τοποθετούμε ανάμεσα τα λουκάνικα.
Λουκάνικα με πατάτες στιφάδο, στη γάστρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λουκάνικα με πατάτες στιφάδο, στη γάστρα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 40' περίπου.
Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και το ξεροψήνουμε.

-- Εάν θέλουμε μπορούμε να το φτιάξουμε και σε ταψί, μόνο που στο πρώτο εικοσάλεπτο, πρέπει να το έχουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.