Ένα από τα πιο νόστιμα σνακ, που φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα.
Υλικά για 32 τυροκριτσίνια
• 2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο)
• 100 γραμ. γκούντα τριμμένη
• 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 2 ασπράδια αυγού
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Με λίγο τυρί και δύο φύλλα σφολιάτας, φτιάχνουμε υπέροχα αφράτα τυροκριτσίνια. Ό,τι πρέπει για τη λιγούρα, όταν βλέπουμε τηλεόραση, αλλά και για παιδικά πάρτυ, αφού αρέσουν πολύ στα παιδιά.
Τυροκριτσίνια με σφολιάτα
Υλικά για 32 τυροκριτσίνια
• 2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο)
• 100 γραμ. γκούντα τριμμένη
• 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 2 ασπράδια αυγού
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανοίγουμε την πρώτη σφολιάτα και απλώνουμε τη μισή ποσότητα των τυριών στο μισό φύλλο. | |
Διπλώνουμε τη σφολιάτα στα δύο, σκεπάζοντας τα τυριά. Πατάμε με το χέρι μας τη σφολιάτα να κολλήσουν τα διπλωμένα φύλλα και τα χαράζουμε σε λωρίδες. |
|
Με ένα μαχαίρι, ή τη μαρίζ, για να μην κόψουμε τον πάγκο της κουζίνας, κόβουμε τις λωρίδες, τις πατάμε να μείνουν κολλημένες, τις στρίβουμε και τις βάζουμε σε ταψί, στρωμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα. | |
Τις πατάμε ελαφρά να στρώσουν λίγο, και τις αλείφουμε με τα ασπράδια των αυγών, ελαφρά χτυπημένα με το ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε και με την δεύτερη σφολιάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 170°C, περίπου για 10' - 15', μέχρι να ροδίσουν τα κριτσίνια μας. Τρώγονται ζεστά και μετά μανίας! -- Εναλλακτικά, μπορούμε να ανοίξουμε την πρώτη σφολιάτα, να απλώσουμε παντού τα τυριά και να τα σκεπάσουμε με την δεύτερη. Τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ψήνουμε. |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.