Πάρα πολλά φθινοπωρινά βράδια, όταν η γιαγιά μου ήθελε να μας φτιάξει κάτι πρόχειρο για βραδινό, (αλλά όχι πατάτες τηγανιτές με αυγά μάτια, που ήταν το αγαπημένο μου), μας έφτιαχνε αυτό το νόστιμο φαγάκι.
Εύκολα και γρήγορα, όπως μόνο οι γιαγιάδες μπορούνε!
Υλικά
• 5 - 6 πατάτες (1 κιλό περίπου)
• 400 γραμ. κορν μπιφ ή λάντσιον μητ
• 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
• 3 πιπεριές σε φέτες
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - ρίγανη - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Εύκολα και γρήγορα, όπως μόνο οι γιαγιάδες μπορούνε!
Πατάτες με κορν μπιφ ή λάντσιον μητ στο τηγάνι
Υλικά
• 5 - 6 πατάτες (1 κιλό περίπου)
• 400 γραμ. κορν μπιφ ή λάντσιον μητ
• 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
• 3 πιπεριές σε φέτες
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι - ρίγανη - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες, λίγο πιο χοντρές από ότι τις τηγανιτές. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, σε μέτρια φωτιά, για 8' με 10' μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. |
|
Σ᾿ ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, για 5' περίπου, μέχρι να γυαλίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πατάτες, ρίχνουμε τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. |
|
Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για ακόμη 10' περίπου, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μην λιώσουν, με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε το κορν μπιφ, κομμένο σε μεγαλούτσικα κομμάτια, τηγανίζουμε για 2' - 3' ακόμη και απολαμβάνουμε. -- Εάν θέλουμε, μπορούμε να χτυπήσουμε 2 - 3 αυγά και να τα ρίξουμε στο τηγάνι λίγο πριν το τέλος, μετατρέποντάς το σε μια καταπληκτική ομελέτα. Δείτε επίσης: Χοιρινή τηγανιά ή Μπεκρή μεζέ |
0 Σχόλια
Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.