Γαυροκεφτέδες

Γαυροκεφτέδες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Οι γαυροκεφτέδες, είναι ένας μοναδικός ουζομεζές, που όμοιός του δεν υπάρχει.
Γίνονται πολύ μαλακοί και ζουμεροί, λόγω της ντομάτας, ενώ παράλληλα είναι τραγανοί απ΄έξω.
Για να καταλάβετε για τι νοστιμιά μιλάμε, ακόμα και τα πιτσιρίκια τους τρώνε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση.

Γαυροκεφτέδες ζουμεροί και τραγανοί


Υλικά

•   1 κιλό φρέσκο γαύρο
•   2 κρεμμύδια τριμμένα ή στο μούλτι
•   5 - 6 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•   3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
•   5 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
•   1 ντομάτα τριμμένη
•   1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•   5 κουτ. σούπας αλεύρι
•   ρίγανη - αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

•   ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση


Διαλέγουμε τον πιο φρέσκο γαύρο, που θα μπορέσουμε να βρούμε. 
Τον πλένουμε καλά, τον καθαρίζουμε και τον φιλετάρουμε, τραβώντας το κεφάλι, με τα εντόσθια και τη ραχοκοκαλιά, μαζί με την ουρά. (Αναλυτικά ο τρόπος εδώ).
Γαυροκεφτέδες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Γαυροκεφτέδες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Ξαναπλένουμε τα ψάρια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά και αφού στραγγίσουν, τα ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.
Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την ντομάτα, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Γαυροκεφτέδες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Γαυροκεφτέδες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, κι όταν ζεσταθεί καλά, με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα και το τηγανίζουμε.
Γαυροκεφτέδες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Γαυροκεφτέδες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Όταν οι γαυροκεφτέδες μας ροδίσουν από τη μια μεριά, τους γυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.
Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να φύγουν τα πολλά λάδια και τους απολαμβάνουμε ζεστούς, παρέα με ουζάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.