Το κουνέλι με λαχανικά και τυρί, τυλιγμένο στη λαδόκολλα και ψημένο στο φούρνο, (ειδικά σε ξυλόφουρνο), είναι ένα από τα φαγητά, που όποιος το δοκιμάσει μια φορά στη ζωή του, είναι πολύ δύσκολο να το ξεχάσει. Γίνεται ζουμερό, μένει πολύ τρυφερό και η γεύση του είναι απίστευτη!
Υλικά
• 1 κουνέλι καλοθρεμένο
• 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη στα 8
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
• 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
• 50 - 80 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
• 5 - 6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
• 1 μεγάλο καρότο σε μπαστούνια
• ελαιόλαδο ή φυτίνη ή βούτυρο για να το αλείψουμε
• 1 σφηνάκι ούζο
• ρίγανη - αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 - 2 λαδόκολλες και αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Κουνέλι ψητό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι)
Υλικά
• 1 κουνέλι καλοθρεμένο
• 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη στα 8
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
• 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
• 50 - 80 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
• 5 - 6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
• 1 μεγάλο καρότο σε μπαστούνια
• ελαιόλαδο ή φυτίνη ή βούτυρο για να το αλείψουμε
• 1 σφηνάκι ούζο
• ρίγανη - αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 - 2 λαδόκολλες και αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το κουνέλι, το σκουπίζουμε να είναι στεγνό και το βάζουμε σε μια λεκάνη. Με το χέρι μας, τρίβουμε το κουνέλι με το ούζο, κανοντάς του μασάζ παντού, απ᾿ έξω και από μέσα. Έπειτα, το αλείφουμε με τη φυτίνη γύρω - γύρω και από μέσα και μετά, το πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. (Η ποσότητα του αλατοπίπερου εξαρτάται από το πόσο πικάντικο το θέλουμε). |
|
Απλώνουμε δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο, σταυρωτά σε ένα ταψί που να χωράει το κουνέλι μας. Πάνω στο αλουμινόχαρτο απλώνουμε τις λαδόκολλες και ρίχνουμε μέσα τη μισή γέμιση. Τοποθετούμε πάνω στη γέμιση το κουνέλι και το σκεπάζουμε με την υπόλοιπη γέμιση, φροντίζοντας να πάει και στην κοιλιά του. Συνεχίζουμε τυλίγοντας το κουνέλι μέσα στην λαδόκολλα και τελειώνουμε τυλίγοντάς το με το αλουμινόχαρτο. |
|
Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, πάνω - κάτω στις αντιστάσεις, για περίπου 2 - 2½ ώρες. Στη 1½ ώρα, γυρίζουμε το κουνέλι απ᾿ την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το ξετυλίγουμε προσεκτικά, κόβοντας το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα με ένα μαχαίρι, και ανοίγοντάς τα με δυο πηρούνια. Αν δεν έχει ροδίσει καλά, το ξαναβάζουμε στο φούρνο, με ανοιχτή την λαδόκολλα και το ροδοκοκκινίζουμε, όσο μας αρέσει. Το σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και σαλάτα. |
2 Σχόλια
Ειναι τελειο το εκανα σημερα δεν εμεινε ουτε κοκκαλακι !!!!!!!!μπραβο γιωτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσε.
ΔιαγραφήΑν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.