Κουνέλι ψητό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι)

Κουνέλι ψητό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Το κουνέλι με λαχανικά και τυρί, τυλιγμένο στη λαδόκολλα και ψημένο στο φούρνο, (ειδικά σε ξυλόφουρνο), είναι ένα από τα φαγητά, που όποιος το δοκιμάσει μια φορά στη ζωή του, είναι πολύ δύσκολο να το ξεχάσει. Γίνεται ζουμερό, μένει πολύ τρυφερό και η γεύση του είναι απίστευτη!


Κουνέλι ψητό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι)


Υλικά

•    1 κουνέλι καλοθρεμένο
•    1 μεγάλη ντομάτα κομμένη στα 8
•    1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
•    1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
•    50 - 80 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
•    5 - 6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
•    1 μεγάλο καρότο σε μπαστούνια
•    ελαιόλαδο ή φυτίνη ή βούτυρο για να το αλείψουμε
•    1 σφηνάκι ούζο   
•    ρίγανη - αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    1 - 2 λαδόκολλες και αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα

Εκτέλεση


Πλένουμε πολύ καλά το κουνέλι, το σκουπίζουμε να είναι στεγνό και το βάζουμε σε μια λεκάνη.
Με το χέρι μας, τρίβουμε το κουνέλι με το ούζο, κανοντάς του μασάζ παντού, απ᾿ έξω και από μέσα.
Έπειτα, το αλείφουμε με τη φυτίνη γύρω - γύρω και από μέσα και μετά, το πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
(Η ποσότητα του αλατοπίπερου εξαρτάται από το πόσο πικάντικο το θέλουμε).
Κουνέλι ψητό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κουνέλι ψητό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Απλώνουμε δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο, σταυρωτά σε ένα ταψί που να χωράει το κουνέλι μας.
Πάνω στο αλουμινόχαρτο απλώνουμε τις λαδόκολλες και ρίχνουμε μέσα τη μισή γέμιση.
Τοποθετούμε πάνω στη γέμιση το κουνέλι και το σκεπάζουμε με την υπόλοιπη γέμιση, φροντίζοντας να πάει και στην κοιλιά του.

Συνεχίζουμε τυλίγοντας το κουνέλι μέσα στην  λαδόκολλα και τελειώνουμε τυλίγοντάς το με το αλουμινόχαρτο.
Κουνέλι ψητό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κουνέλι ψητό στη λαδόκολλα (γιούλμπασι) - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, πάνω - κάτω στις αντιστάσεις, για περίπου 2 - 2½ ώρες.
Στη 1½ ώρα, γυρίζουμε το κουνέλι απ᾿ την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το ξετυλίγουμε προσεκτικά, κόβοντας το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα με ένα μαχαίρι, και ανοίγοντάς τα με δυο πηρούνια.
Αν δεν έχει ροδίσει καλά, το ξαναβάζουμε στο φούρνο, με ανοιχτή την λαδόκολλα και το ροδοκοκκινίζουμε, όσο μας αρέσει.

Το σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και σαλάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ, να μου γράψετε τη γνώμη σας, γι᾿ αυτή τη συνταγή.
Αν την φτιάχνετε κι εσείς, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποιά υλικά χρησιμοποιείτε.