Header Ads

Παγωτό σάντουιτς

Παγωτό σάντουιτς - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»

Το σάντουιτς, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παγωτά των παιδικών μας χρόνων, και μαζί με τα «ρόκετ», αποτελούσαν τις πρώτες μας επιλογές, κάθε φορά που πηγαίναμε στα «μαγικά» ψυγεία, των ψιλικατζίδικων εκείνης της εποχής.
Βέβαια τώρα πια, τα περισσότερα από εκείνα τα «μαγικά» ψυγεία δεν υπάρχουν, ευτυχώς όμως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα αυτό το υπέροχο παγωτό, στο σπίτι μας.

Παγωτό σάντουιτς σπιτικό


 Υλικά

•  400 γραμ. μπισκότα πτι-μπερ
•  1 σακουλάκι σαντιγύ Garni Γιώτης
•  1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml) 35% ή 36%
•  1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•  1 φλυτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα παγωμένο
•  1 βανίλια

Εκτέλεση


Βάζουμε σε ένα μεταλλικό κάδο, ή στον κάδο του μίξερ μας, πολύ παγωμένο νερό και το αφήνουμε 5΄, ώστε να παγώσει ο κάδος. (Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο στην κατάψυξη να παγώσει, εάν χωράει.)
Για ακόμη πιο γρήγορο πάγωμα, τοποθετούμε τον μεταλλικό κάδο μέσα σε μια λεκανίτσα, στην οποία έχουμε ρίξει παγάκια και νερό.
Χτυπάμε τη σαντιγύ Garni με το γάλα για 3΄- 4΄ μέχρι να σφίξει και να κάνει κορυφές.
Παγωτό σάντουιτς - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό σάντουιτς - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα, για 1΄ ακόμη.
Τοποθετούμε ένα άλλο μπολ στην λεκάνη με τον πάγο, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε για 3΄- 4΄ μέχρι να σφίξει και να κάνει κι αυτή κορυφές.
Ενώνουμε τις δύο σαντιγές, τις χτυπάμε για 4΄, στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε ένα δίλιτρο μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 40΄.
Έπειτα, βγάζουμε το παγωτό από το ψυγείο, το χτυπάμε πάλι για άλλα 3΄- 4' και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, για άλλα 40΄.
Παγωτό σάντουιτς - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό σάντουιτς - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του χτυπήματος άλλες δυο φορές και την τελευταία φορά, το βάζουμε στην κατάψυξη για 60΄.
Σε ένα μεγάλο μπολ, στρώνουμε τα μπισκότα με την καλή πλευρά προς τα κάτω, φροντίζοντας να αφήσουμε λίγο κενό ανάμεσά τους, για να μπορούμε έπειτα να τα κόψουμε.
Απλώνουμε προσεκτικά, (για να μην μας μετακινηθούν), το παγωτό πάνω στα μπισκότα, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα.
Παγωτό σάντουιτς - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Παγωτό σάντουιτς - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, (προσέχοντας να μην τα βάλουμε ανάποδα όπως έκανα εγώ στα μισά), βάζοντάς τα συμμετρικά με τα από κάτω, για να βγαίνουν ωραία τα σάντουιτς.
Σκεπάζουμε το μπολ, με καπάκι ή με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στην κατάψυξη, για 5 - 6 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Κόβουμε το παγωτό σε κομμάτια, με βρεγμένο μαχαίρι και απολαμβάνουμε το ωραιότερο παγωτό σάντουιτς που έχουμε δοκιμάσει ποτέ!

--Εννοείται ότι μπορούμε να φτιάξουμε τα σάντουιτς και με έτοιμο παγωτό, αλλά και με όποια γεύση θέλουμε.

Δείτε επίσης: Παγωτό γιαούρτι με μέλι και μπισκότα

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΓΩΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποθέτω ότι χρειάζεται περισσότερη ώρα στο ψυγείο, ή μεγαλύτερη ψύξη.

      Διαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.